• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnik

11.08.2024

22:32 >> 22:41

Oglasila se Zaharova! "Teroristi u Kijevu započeli nuklearni teror!"

Reuters/Printscreen Twitter/Shutterstock

Vesti

Oglasila se Zaharova! "Teroristi u Kijevu započeli nuklearni teror!"

Podeli vest

U postrojenju sistema za hlađenje Zaporoške nuklearne elektrane došlo je do požara, saopštio je gubernator Zaporoške oblasti Evgenije Balicki. Prema njegovim rečima, uzrok požara je granatiranje Energodara od strane ukrajinskih oružanih snaga.

„Trenutno je svih šest energetkih blokova stanice u režimu hladnog gašenja. Nema opasnosti od eksplozije pare niti ima drugih posledica. Radijacija oko nuklearne elektrane i grada Energodara je u normali“, napisao je on.

Balicki je pojasnio da zaposleni Ministarstva za vanredne situacije rade na gašenju požara.

Da požar ni na koji način nije uticala na rad stanice potvrdila je i pres-služba Zaporoške nuklearke. Ističe se da stanica radi normalno. Radijacija oko objekta je u normali.

OGLASILA SE ZAHAROVA!

Ovaj incident je prokomentarisala i zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

„Teroristi u Kijevu, pod rukovodstvom kolektivnog Zapada, uništili su svoju zemlju, ubili narod Ukrajine, potkopali globalnu energetsku i prehrambenu bezbednost, a sada su započeli nuklearni teror na kontinentu“, istakla je ona.

Zaporoška nuklearka nalazi se na levoj obali Dnjepra u blizini grada Energodara. U oktobru 2022. godine nuklearna elektrana je prešla u vlasništvo Rusije. Ukrajinska vojska redovno granatira grad i teritoriju obližnje nuklearke.

Kijev tvrdi da ruske snage gađaju nuklearku dok su u IAEA u više navrata isticali da ne mogu da kažu odakle je gađan taj objekat.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?
Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?

Poznato brdo Bagdala u Kruševcu postalo je od sinoć epicentar radosti i uzbuđenja tokom Međunarodnog festivala balona "Kruševac kroz oblake".

10.08.2024

12:23