• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.08.2024

09:15

(UŽIVO) Udar sa neba! "Migovi" stigli u Harkov! Sprema se vazdušna akcija ruske avijacije!

Tanjug/AP

Vesti

(UŽIVO) Udar sa neba! "Migovi" stigli u Harkov! Sprema se vazdušna akcija ruske avijacije!

Podeli vest

Rat u Ukrajini 904. dan

Ruski zvaničnik sasekao Zapad! Nije vas briga za žrtve u Rusiji, licemeri!

Testiranje granata

U toku je ispitivanje vođene artiljerijske granate za najnoviju samohodnu haubicu „Koalicija-SV“, rekao je za RIA Novosti predstavnik Visokopreciznih kompleksa (holding Rostec).

Proizvodi se testiraju“, saopštila je kompanija, odgovarajući na pitanje da li se razvija nova vođena municija za Koaliciju i da li je prošla testiranje.

U zoni SVO uspešno se koristi vođena municija Krasnopolj, koju je razvio Konstruktorski biro instrumenata holdinga visokopreciznih kompleksa.

Tačnost municije se obezbeđuje podešavanjem laserskog zraka reflektovanog od mete. Aerodinamička kormila su odgovorna za ispravljanje putanje prilikom približavanja cilju. Odstupanje od nišanske linije je minimalno, bez obzira na domet i druge faktore. Projektil je univerzalan i može da radi sa bilo kojim artiljerijskim nosačima kalibra 152 mm: D-20, Akacija, Msta-B, Msta-S i najnovijom Malvom.
 

Zapad zakočio! Šta će sada biti sa vojskom Ukrajine?! Pljušte optužbe na sve strane, ovo nije smelo da se dogodi!

Neutralisani ukrajinski padobranci

Grupa od pet padobranaca prvog vazdušno-jurišnog bataljona 80. odvojene vazdušno-jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine uništena je u blizini sela Borki Kurske oblasti, rekao je za RIA Novosti predstavnik ruske agencije za sprovođenje zakona. Agencija je raspolagala objektivnim kontrolnim snimkom koji je zabeležio uništenje neprijateljske grupe.

- Na teritoriji Kurske oblasti, u blizini sela Borki, ruska vojska je uništila grupu ukrajinskih jurišnih padobranaca iz sastava prvog jurišnog vazdušno-desantnog bataljona 80. odvojene udarno-jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine izvršio udar topovske artiljerije, na područje koje je bilo izloženo vatrenom napadu upućen je izviđački helikopter koji je potvrdio i evidentirao uspešno uništenje grupe neprijateljskih pešadinaca - rekao je predstavnik agencije za provođenje zakona.

 

Nije Putin! Ukrajina došla do sloma, evo šta je gura pravo u ambis! Za ovo ni Zelenski ni Zapad nemaju rešenje!

Ruska avijacija stigla u Harkov

Ukrajinska avijacija je aktivna u oblasti Harkova, ne ulazeći u zonu uništenja ruskih PVO sistema, rekao je za RIA Novosti potpukovnik LNR u penziji Andrej Maročko, pozivajući se na sopstvene izvore.

- Proteklih dana stanovnici Harkovske oblasti su više puta videli na nebu avione koji su leteli na relativnoj udaljenosti od administrativne granice sa Ruskom Federacijom . Postoje i informacije o delovanju ukrajinskih helikoptera u blizini LBS. neprijateljske letelice pokušavaju da ne uđu u zahvaćeno područje naše PVO - rekao je Maročko.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Američkim okupatorima Albanci služe kao besni kerovi upereni protiv Srba! Evo zašto je opasno otvaranje mosta na Ibru! (VIDEO)
Live TV

Američkim okupatorima Albanci služe kao besni kerovi upereni protiv Srba! Evo zašto je opasno otvaranje mosta na Ibru! (VIDEO)

U emsiji "Info dan" gostovali su Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM i Ljubomir Marić, bivši narodni poslanik. Oni su govorili o značaju mosta na Ibru i zbog čega je za Srbe toliko važno da most ostane zatvoren. Uživo u program javio se i dopisnik Informera Lazar Stević koji je govorio o tome kakva je trenutna situacija na mostu na Ibru.

14.08.2024

15:36

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift
Kultura

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift

Muzičke biografije često su zanimljive i čitaocima koji nisu „muzički fanovi“, jer su važan izvor razumevanja društvenih trendova niza decenija, pa i vekova. Ali, zahvaljujući biografiji novinarke Kerolajn Salivan Tejlor: Iz ere u eru, koju je nedavno objavilo Vulkan izdavaštvo, za ovaj žanr mogli bi ozbiljno da se zainteresuju i marketinški stručnjaci, biznismeni i svi oni kojima su važne teme finansija i investicija.

14.08.2024

11:42

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija