• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.08.2024

08:55

(VIDEO) Ovo niko nije očekivao! Otkrili tajnu proboja fronta! Ruska vojska iznela šokantnu strategiju!

Shutterstock/EPA

Vesti

(VIDEO) Ovo niko nije očekivao! Otkrili tajnu proboja fronta! Ruska vojska iznela šokantnu strategiju!

Podeli vest

Ruski jurišnici iz grupe trupa Vostok opisali su kako uspevaju da uspešno i efikasno zauzmu neprijateljska uporišta u zoni Severozapadnog vojnog okruga.

Vojnici redovno vežbaju borbenu koordinaciju u uslovima koji su što bliži stvarnim. Jedva dotaknuvši zemlju, jurišna grupa otvara jaku vatru iz mitraljeza, mitraljeza i podcevnih bacača granata.

Borci su pokriveni oklopnim vozilima: tenk direktnom vatrom gađa neprijateljske položaje.

Tokom vežbi koriste se prave granate i eksplozivi, uključujući i protivtenkovske mine, čije punjenje može da sadrži do osam kilograma TNT-a.

Na taj način, prilikom pripreme jurišnih jedinica na poligonu, stvara se istinski borbena atmosfera.

Završna faza jurišne operacije trajala je samo sat i po. Zaza je bio taj koji je zakačio rusku zastavu na upravnu zgradu Urožajnog.

Sam komandant je takođe iz Burjatije.

U zonu SVO došao kao dobrovoljac.

Svaki segment se prvo probija i tek onda možete da idete napred. Jurišnici su zauzeli i očistili predstražu.

Prema rečima boraca, oni se retko susreću licem u lice sa neprijateljem. Kada je reč o direktnoj konfrontaciji, ukrajinski nacionalisti napuštaju svoje pozicije bez borbe.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija