• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92

18.08.2024

16:51

Oglasio se Netanjahu! "Odlučno stojimo iza svojih zahteva!" Palestinu žestoko isprozivao!

EPA-EFE/RONEN ZVULUN / POOL

Vesti

Oglasio se Netanjahu! "Odlučno stojimo iza svojih zahteva!" Palestinu žestoko isprozivao!

Podeli vest

Izrael odlučno stoji iza ključnih zahteva u pregovorima o oslobađanju talaca koje drži Hamas koji su važni za njegovu bezbednost, a voljan je da bude fleksibilan u pregovorima o drugim pitanjima u vezi sa prekidom vatre u Pojasu Gaze, izjavio je Netanijahu.

Netanijahu je rekao da je Izrael angažovan u složenim pregovorima za oslobađanje talaca i da ostaje pri svojim zahtevima za koje kaže da su u skladu sa predlogom koji je iznela Bela kuća u maju, preneo je Tajms of Izrael.

"Mi vodimo veoma složene pregovore...dok na drugoj strani stoji ubilačka, nesputana i tvrdoglava teroristička organizacija", naveo je Netanijahu.

On je rekao da je snažan vojni i diplomatski pritisak način da se postigne oslobađanje talaca.

U upozorenju Iranu i libanskoj militantnoj grupi Hezbolah, koji su se obavezali da će odgovoriti na nedavna ubistva lidera Hamasa i Hezbolaha u Teheranu i Bejrutu, Netanijahu je istakao da je Izrael "spreman za svaku pretnju, kako u odbrani tako i u napadu".

Posrednici u pregovorima o prekidu vatre u Pojasu Gaze, SAD, Egipat i Katar, izrazili su određeni optimizam nakon još jedne runde razgovora o oslobađanju talaca koja je održana u Dohi u četvrtak i petak.

SAD pokušavaju da pronađu način da se premosti jaz između izraelskih i Hamasovih pozicija u vezi sa Filadelfijskim koridorom, odnosno demilitarizovanom zonom duž obe strane granice između Izraela i Egipta, prelazom Rafa na jugu Pojasa Gaze, brojem talaca i palestinskih zatvorenika koji će biti zamenjeni, kao i raspoređivanjem snaga izraelske vojske, ukoliko dogovor bude postignut.

Američki državni sekretar Entoni Blinken sastaće se sutra u Izraelu sa Netanijahuom sa kojim će razgovarati o oslobađanju talaca.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Da li je Srbija bezbedna od terorista? Vehabija Ramović imao umešane prste u napad ispred Ambasade Izrela!
Live TV

Da li je Srbija bezbedna od terorista? Vehabija Ramović imao umešane prste u napad ispred Ambasade Izrela!

Sinoć je u Srbiji ubijen vehabija Senad Ramović u sukobu sa specijalnim pripadnicima MUP-a. Ministar Ivica Dačić rekao je da je policija tragala za njim još od napada ispred Izraelske ambasade. Navodno je Ramović pomagao Žujoviću i bio mu na neki način mentor. Od tada policija traga za Ramovićem. Ponovo se priča vraća na temu terorirzma i koliko je Srbija ugrožena. Na ovu temu u "Info danu" govorili su Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu strategiju i Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija".

18.08.2024

16:25

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zvezdo, pazi se ove dvojice! Bivši igrač crveno-belih i Bodea za Informer otkriva ko ima veće šanse za LŠ (FOTO)
Crvena zvezda

Zvezdo, pazi se ove dvojice! Bivši igrač crveno-belih i Bodea za Informer otkriva ko ima veće šanse za LŠ (FOTO)

Crvena zvezda je favorit i kvalitetniji tim u odnosu na Bode Glimt, mada su Norvežani vrlo opasni. Nikako ih ne bi trebalo potceniti i unapred otpisati, poručuje za Informer Milan Jevtović (31), momak koji je u prošlosti nastupao za oba pomenuta kluba! Šampion Srbije prekosutra (21.00, RTS, Arena premijum) gostuje norveškom prvaku u prvom meču plej-ofa za plasman u Ligu šampiona, a prema rečima sadašnjeg fudbalera mostarskog Veleža, crveno-beli će pred sobom imati jakog, ali ne i nepobedivog rivala.

18.08.2024

15:00

Šta se to dešava u Partizanu? Stanoje u klinču sa Saldanjom, kao nekad sa Sumom, Moreirom, Kleom...
Partizan

Šta se to dešava u Partizanu? Stanoje u klinču sa Saldanjom, kao nekad sa Sumom, Moreirom, Kleom...

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević (50) i najbolji strelac tima iz prošle sezone Mateus Saldanja (25) nalaze se u otvorenom sukobu i to nije prvi put da temperamentni strateg ulazi u klinč sa najboljim igračima crno-belih iz inostranstva! Nekoliko je primera iz prošlosti kada je poznati stručnjak neskriveno zamerao momcima "iz uvoza" na izdanjima i zalaganju, a poslednji primer je brazilski centarfor, koji je, ruku na srce, od starta ove sezone neprepoznatljiv na terenu.

18.08.2024

11:42

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija