• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/kurir

18.08.2024

12:40

Uzbuna! Hitno podignuti borbeni avioni Izraela! Drama kod kuće premijera, šta je ovo primećeno na nebu?!

Shutterstock

Vesti

Uzbuna! Hitno podignuti borbeni avioni Izraela! Drama kod kuće premijera, šta je ovo primećeno na nebu?!

Podeli vest

Radarski sistemi izraelskih pomorskih snaga uočili su neidentifikovanu letelicu kod obale Cezareje, grada u kojem premijer Benjamin Netanjahu ima kuću na plaži, zbog čega su u tom području odmah dignuti borbeni avioni Izraelskih odbrambenih snaga (IDF).

List Izrael hajom, čiji su vlasnici inače Netanjahuovi politički donatori, objavio je danas da se sve ovo dogodilo u petak i da su lovci dignuti zbog zabrinutosti da je u pitanju pokušaj Hezbolaha da dronom snimi premijerovu kuću.

Navodi se da je raketni brod IDF pre dva dana patrolirao u vodama kod Cezareje i prijavio da sumnjiva letelica lebdi u blizini.

Zvaničnici su prvo posumnjali da je u pitaju špijunski dron koji je poslala islamistička organizacija iz Libana koja ima podršku Irana i da je cilj Hezbolaha da napravi snimke Netanjahuovog letnjikovca.

Iako su radarski sistemi otkrili neidentifikovanu letelicu, druga nadzorna oprema nije potvrdila prisustvo drona, ali su borbeni avioni ipak upućeni na tu lokaciju i nisu ništa našli.

Izvori Izrael hajoma iz IDF smatraju da se verovatno radilo o lažnoj uzbuni, pošto radarski sistemi ponekad jato ptica ili druge objekte registruju kao pretnju.

Navodi se da, uprkos tome što nije bilo vizuelne potvrde, neimenovani zvaničnici IDF nisu u potpunosti odbacili mogućnost da se zaista radilo o maloj bespilotnoj letelici lansiranoj iz Libana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

Imate grčeve u nogama? Evo šta može da vam pomogne
Zdravlje

Imate grčeve u nogama? Evo šta može da vam pomogne

Ako ste primetili da vas često "hvataju" grčevi u nogama, ne brinite se, jer je ovaj problem mnogo češći leti. Grčevi se, kako objašnjavaju fizioterapeuti, javljaju usled dehidratacije, gubitka elektrolita zbog znojenja, dugog sedenja, pa samim tim i zbog loše arterijske ili venske cirkulacije.

18.08.2024

10:00

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija