• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rt.rs

19.08.2024

10:16

Strašan udar na strane plaćenike! Rusija napala predgrađe Kijeva!

Reuters/AP/Wikimedia

Vesti

Strašan udar na strane plaćenike! Rusija napala predgrađe Kijeva!

Podeli vest

Ruska vojska je nanela udar na mesto gde je bila raspoređena strana plaćenička vojska na periferiji Kijeva, otkrio je koordinator organizacije koja deluje u interesu Rusije na teritoriji pod kontrolom Ukrajine Sergej Lebedev, pozivajući se na članove iz Kijeva.

"Pogođeno je predgrađe Kijeva gde se okupljaju stranci", naveo je Lebedev i naglasio da su ti plaćenici bili određeni da komanduju mobilisanom ukrajinskom vojskom.

Strani plaćenici su se juče okupili u hotelu odakle je već danas trebalo da se upute na odredišta gde bi komandovali mobilisanima, naveo je Lebedev.

Prema njegovim rečima, pogođeni punkt nije jedino mesto kod Kijeva gde se okupljaju strani plaćenici.

Pritom, kako je dodao, pogođeno je i skladište Oružanih snaga Ukrajine sa municijom i artiljerijom na severu Pavlograda u Dnjepropetrovskoj oblasti.

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je u martu najnovije podatke o broju poginulih stranih plaćenika koji se bore na strani Ukrajine od februara 2022. godine. Prema informacijama ruskog vojnog resora, najmanje 13.387 stranih plaćenika doputovalo je u Ukrajinu da se bore za Kijev, pri čemu je potvrđeno da je 5.962 ubijeno.

POLJSKA OBEZBEDILA NAJVEĆI BROJ PLAĆENIKA! 

Zapadni sused Ukrajine, Poljska, koja je jedna od najvećih pristalica Kijeva, obezbedila je daleko najveći broj plaćenika – 2.960, pokazuju podaci ministarstva. Više od polovine njih, 1.497 poljskih državljana, ubijeno je u sukobu.

Velika Britanija, Rumunija, Hrvatska i Francuska takođe su dale značajan broj plaćenika. Procenjuje se da je 356 francuskih državljana odlučilo da se bori za Kijev, a oko 147 njih je ubijeno.

Veruje se da su francuski plaćenici pretrpeli teške gubitke sredinom januara, kada je pogođena "privremeno mesto okupljanja stranih boraca" u gradu Harkovu. U napadu je poginulo više od 60 stranaca, pretežno francuskih državljana, saopštila je tada ruska vojska.

PLAĆENICI UČESTVUJU U NAPADU NA KURSK! 

Postoje informacije da plaćenička vojska učestvuje i u napadu Oružanih snaga Ukrajine na pograničnu Kursku oblast. Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko ocenio je da će Rusija i njen predsednik Vladimir Putin po svaku cenu počistiti teritoriju Kurske oblasti od ukrajinskih vojnika i drugih "veoma moćnih snaga" u kojima se nalaze i plaćenici i Poljaci.

"U napadu na Kursku oblast nisu učestvovali neprofesionalci. Oni su bili sakupljeni sa cele linije razdvajanja, to su uglavnom bili ljudi koji su već prošli rat. Ostali su bili plaćenici, Poljaci i slični. Formirane su veoma moćne snage", rekao je Lukašenko u intervjuu ruskoj televiziji "Rusija".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Kina je jasna: proteste u Srbiji finansirale Evropa i Amerika! Opozicionari se takmiče u tome ko će biti veći mrzitelj sopstvene zemlje! (VIDEO)
Live TV

Kina je jasna: proteste u Srbiji finansirale Evropa i Amerika! Opozicionari se takmiče u tome ko će biti veći mrzitelj sopstvene zemlje! (VIDEO)

Nedavni izveštaj Ministarstva spoljnih poslova Kine govori o tome da je Amerika finansirala proteste u Srbiji održane prošle i pretprošle godine. U zvaničnim dokumentima jasno stoji da tih protesta stoje nevladine organizacije koje su finansirale Amerika i Evropa. Cilj Zapada je da se oslabi vlast u Srbiji kako bi lakše mogli da utiču na nju. Na ovu temu u "Otvorenom studiju" govorili su Vjerica Radeta i Đorđe Dabić, državni sekretar.

18.08.2024

19:54

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija