• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rt.rs

20.08.2024

15:04

Šta se sprema?! Lider moćne sile ide "na samo nekoliko sati" u Kijev, Blumberg izneo intrigantnu tvrdnju!

Shutterstock/EPA

Vesti

Šta se sprema?! Lider moćne sile ide "na samo nekoliko sati" u Kijev, Blumberg izneo intrigantnu tvrdnju!

Podeli vest

Premijer Indije Narendra Modi voljan je da prenosi poruke između Kijeva i Moskve, ali neće pokušati da posreduje u okončanju sukoba, javio je "Blumberg" pozivajući se na izvore upoznate sa situacijom.

Očekuje se da će Modi posetiti Ukrajinu kasnije ove nedelje, što će biti prva poseta premijera Indije otkako je Kijev proglasio nezavisnost od Sovjetskog Saveza 1991.

Kako piše ukrajinska pravda, Modi će u Kijevu iz bezbednosnih razloga provesti samo "nekoliko sati".

Modi je za svoju prvu međunarodnu posetu od reizbora na izborima u junu, prošlog meseca otputovao u Moskvu, što je čin koji je Kolektivni zapad doživeo sa dosta gorčine.

Modi je tada rekao da je Rusija odani prijatelj Indije. "Kada čuje reč 'Rusija', prvo što padne na pamet svakom Indijcu je 'naš saputnik u sreći i tuzi'. Rusija je pravi prijatelj Indije", istakao je tada Modi.

Foto: Reuters

 

Otkako je Rusija pokrenula Specijalnu vojnu operaciju Indija poziva na dijalog i diplomatiju. Za razliku od drugih članica BRIKS-a, Brazila i Kine, međutim, nije iznela mirovni plan.

INDIJA NE ŽELI DA POSREDUJE U SUKOBU

"Blumberg" je dodao da Vladimir Zelenski veruje da su Modi i Indija "ključ za napore Ukrajine da pridobije Globalni jug".

 

Indija je bila među zemljama koje su prisustvovale mirovnoj konferenciji Zelenskog u junu (na koju Rusija nije bila pozvana) u švajcarskom letovalištu u blizini Lucerna, ali nije potpisala konačnu deklaraciju.

Tokom nekoliko sati razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u junu, Modi je tvrdio da se ukrajinski sukob ne može rešiti na bojnom polju.

Kasnije je rekao da su iz njihovih razgovora proizašle "veoma zanimljive ideje" i "potpuno nove perspektive", te da mu se "nakon razgovora sa Putinom vratila nada". 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Ovo je opasno! Rusija uputila hitan poziv Amerikancima!
Neće biti milosti!

Ovo je opasno! Rusija uputila hitan poziv Amerikancima!

Učešće američkih vojnih kompanija na strani ukrajinskih oružanih snaga tokom upada u Kursku oblast Ruske Federacije dokazuje umešanost Sjedinjenih Država direktno u sukobu - plaćenici automatski postaju legitimna vojna meta, saopštilo je rusko ministarstvo spoljnih poslova.

20.08.2024

15:00

sledeća vest

Vesti

TV

Ko je zapravo misterija zvana Vladimir Putin? 25 godina političke karijere prepuna je tajni i neodgovorenih pitanja! (VIDEO)
Live TV

Ko je zapravo misterija zvana Vladimir Putin? 25 godina političke karijere prepuna je tajni i neodgovorenih pitanja! (VIDEO)

Front u Ukrajini, Bliski istok, Amerika, Rusija, sve ima veze sa jednom političkom karijerom dugom 25 godina. Vladimir Putin bio je premijer Rusije, a kasnije je postao predsednik. Od tada on diže Rusiju iz pepela. Ostala je misterija kako je baš on došao na vlast. Da li je to bila Jeljcinova ideja? Šta se desilo u odnosu sa Amerikom? Imali su sjajne odnose, gajili su dobre političke odnose, u Putinu su videli faktor mira, a onda se nešto neočekivano dogodilo. Da li je Putin prevario Zapad? Na ovu temu u "Info danu" govorili su Mina Zirojević sa Instituta za uporedno pravo i Vladimir Kljajić, politikolog.

20.08.2024

15:36

(VIDEO) Kolektivni Zapad u panici! Investitori rata uveliko razmišljaju o smeni Zelenskog! Ko će da vraća pare uložene u Ukrajinu?
Live TV

(VIDEO) Kolektivni Zapad u panici! Investitori rata uveliko razmišljaju o smeni Zelenskog! Ko će da vraća pare uložene u Ukrajinu?

Ruski marinci zarobili ukrajinske diverzante. Indijski premijer Modi posetiće Ukrajinu. Putin u poseti Azerbedžanu. Južna Koreja i SAD počele zajedničke vojne vežbe nuklearnog napada na Severnu Koreju. Hamas preuzeo odgovornost za bombaški napad u Tel Avivu. U emisji "Rat uživo" na ovu temu govorili su sociolog Ilija Kajtez i pilot pukovnik u penziji Milorad Đošić. Uživo u program javio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o prvom naoružanju Nemačke nakon Drugog svetskog rata.

19.08.2024

21:45

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija