• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti

20.08.2024

22:59

Rat u Ukrajini je plod decenijskog plana SAD za rasparčavanje Rusije, ali nije uspeo! Ko će sada potpisati predaju!

Shutterstock

Vesti

Rat u Ukrajini je plod decenijskog plana SAD za rasparčavanje Rusije, ali nije uspeo! Ko će sada potpisati predaju!

Podeli vest

Bivši agent CIA Lari Džonson rekao je da je ukrajinski rat izbio zbog dugogodišnjeg američkog plana za slabljenje Rusije.

- Ovaj rat, naglasio je, nije počeo 2022, već 2014-te. Plod je pažljivo pripremljenog plana za slabljenje Rusije. Razlog zašto Zapad to želi vrlo je jednostavan. Rusija ima u izobilju prirodne resurse, a Sjedinjenim Državama su potrebni. Od uranijuma i zlata do nafte i prirodnog gasa - ističe Džonson.

On procenjuje da se situacija za ukrajinske trupe u zoni specijalne vojne operacije ubrzano spogoršava jer Oružane snage Ukrajine gube kontrolu u ključnom regionu.

- Rusi pobeđuju, a Ukrajinci nemaju logistiku i infrastrukturu koja bi im omogućila da podrže trupe. Ukrajinske snage postepeno počinju da gube kontrolu nad ključnim oblastima u Donbasu, gde se nalaze železnički čvorovi i baze snabdevanja. Prema njegovom mišljenju, zbog ovoga je neminovan kolaps Oružanih snaga Ukrajine".

Džonson napominje i da će Zapad, podižući uloge u sukobu, pokušati da se otarasi Vladimira Zelenskog i bivšeg glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine i njenog ambasadora u Britaniji Valerija Zalužnog.

Ocenio je da na takav zaključak navodi i istraga The Wall Street Journal, pošto taj američki list, na osnovu nje, direktno optužuje Zelenskog i Zalužnog za podrivanje Severnih tokova.

Džonson tim povodom naglašava da SAD pokušavaju da okrive Ukrajinu za taj teroristički napad jer shvataju da gube rat. 

- Sada treba da se otarase Zelenskog i da nekoga postave na njegovo mesto. Sve to veoma otežava potencijalne pregovore, pogotovo što smatram da Rusi trenutno nisu raspoloženi da pregovaraju o bilo čemu. Jer, Rusi pobeđuju - jasan je bivši agent CIA.

Prema njegovim rečima, priča o ukrajinskim aktivistima koji su jahtom stigli do tih baltičkih gasovoda „nije ništa drugo do lepa bajka". Takva operacija, navodi on, zahteva veoma visoku veštinu i vrhunsku specijalnu opremu:

- Mislim da je odluku o dizanju tih gasovoda u vazduh doneo Džo Bajden, a da su operaciju izveli agenti CIA i nekoliko stručnjaka iz naše ratne mornarice. Eksploziv je postavljen nekoliko meseci pre aktiviranja. Samo je čekan pravi trenutak - tvrdi Džonson.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Istina o misteriji zvanoj Vladimir Putin! 25 godina političke karijere prepuna je tajni i neodgovorenih pitanja! (VIDEO)
Live TV

Istina o misteriji zvanoj Vladimir Putin! 25 godina političke karijere prepuna je tajni i neodgovorenih pitanja! (VIDEO)

Front u Ukrajini, Bliski istok, Amerika, Rusija, sve ima veze sa jednom političkom karijerom dugom 25 godina. Vladimir Putin bio je premijer Rusije, a kasnije je postao predsednik. Od tada on diže Rusiju iz pepela. Ostala je misterija kako je baš on došao na vlast. Da li je to bila Jeljcinova ideja? Šta se desilo u odnosu sa Amerikom? Imali su sjajne odnose, gajili su dobre političke odnose, u Putinu su videli faktor mira, a onda se nešto neočekivano dogodilo. Da li je Putin prevario Zapad? Na ovu temu u "Info danu" govorili su Mina Zirojević sa Instituta za uporedno pravo i Vladimir Kljajić, politikolog.

20.08.2024

15:36

Hronika

EKSKLUZIVNO! Ovo je čovek koji "napada" naše ambasade: Šiptar iz Švajcarske poslao niz pretećih poruka!
Poreklom sa KiM

EKSKLUZIVNO! Ovo je čovek koji "napada" naše ambasade: Šiptar iz Švajcarske poslao niz pretećih poruka!

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je, u vezi sa pretećim porukama koje su preko mejla dobili Aerodrom Beograd, naše ambasade i konzulati u Austriji i Nemačkoj, kao i Beogradski centar za bezbednosnu politiku, da je MUP Srbije dobilo zvaničnu informaciju da iza njih stoji Denis Krasnići iz Švajcarske, čiji su roditelji sa Kosova i Metohije.

20.08.2024

16:48

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija