• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.08.2024

17:52

Svi seli za isti sto! Prekid vatre na pomolu?! Egipat pozvao na pregovore!

Reuters

Vesti

Svi seli za isti sto! Prekid vatre na pomolu?! Egipat pozvao na pregovore!

Podeli vest

Egipat je domaćin delegacijama SAD i Izraela na razgovorima o predlogu za prekid vatre u Gazi, preneo je Rojters u četvrtak. Izrael se od oktobra bori da eliminiše palestinsku militantnu grupu Hamas u enklavi.

Pregovori su počeli u četvrtak u Kairu, a zvaničnici traže kompromise o planovima za obezbeđivanje bezbednosti duž egipatske granice sa Gazom, koju su izraelske snage okupirale od maja, prenela su dva egipatska bezbednosna izvora.

Izraelska bezbednosna delegacija stigla je u Kairo sa ciljem da nastavi pregovore o sporazumu o razmeni talaca“, takođe je prenela izraelska državna televizija KAN.

Neprijateljstva su izbila nakon što je Hamas u oktobru pokrenuo iznenadni upad na južni Izrael, ubivši oko 1.200 ljudi.

Militanti su uzeli još oko 200 talaca.

Brutalni odgovor izraelske vojske u Gazi rezultirao je smrću preko 40.000 ljudi, a više od 92.000 je povrijeđeno, prema palestinskim zdravstvenim vlastima.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija