• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.09.2024

07:47

Ukrajina napala Moskovsku oblast! Najmasovniji udar na rusku teritoriju, hitno se oglasio Sobjanin!

Printskrin Telegram

Vesti

Ukrajina napala Moskovsku oblast! Najmasovniji udar na rusku teritoriju, hitno se oglasio Sobjanin!

Podeli vest

Ukrajina je pokrenula najmasovniji napade dronovima na elektrane i rafinerije u Moskovskoj i Tverskoj oblasti, ali i još 13 regiona u Rusiji. Lansiranoje je 158 dronova, samo na Moskovsku oblast 10.

Vatrogasne ekipe kreću ka području Moskovske Rafinerije nafte (MORP), javlja TASS, pozivajući se na hitne službe.

Prema rečima gradonačelnika Moskve Sergeja Sobjanjina, usled pada jednog drona oštećene su tehničke prostorije Moskovske Rafinerije nafte. Drugi dron pao je u urbanoj četvrti Ramensko na prilazu Moskvi, saopštio je Sobjanin na svom Telegram kanal.

Prema njegovim rečima, incident ne predstavlja pretnju za rad fabrike.

Bespilotne letelice su takođe pokušale da napadnu Kaširsku elektranu.

Načelnik Kaširskog okruga Mihail Šuvalov rekao je da u pokušaju napada na preduzeće nije bilo žrtava niti razaranja. Kaširska elektrana se nalazi u gradu Kašira u Moskovskoj oblasti, oko 130 kilometara južno od Moskve.

Ukupno, prema rečima Sobjanjina, snage PVO su tokom protekle noći oborile deset dronova koji su leteli ka Moskvi.
 

 

 

Na desetine dronova uništeno je i u drugim delovima Rusije, javlja Rojters.

Čak 27 neprijateljskih bespilotnih letelica presretnuto i uništeno u Brjanskoj oblasti tokom noći, saopštile su lokalne vlasti.

Napad bespilotne letelice doveo je do požara u okrugu Konakovski u Tverskoj oblasti, saopštile su vlasti.

 

 

 

Eksplozije su se čule u regionu u 5 sati ujutro, a na snimku se vidi požar koji je nakon napada izbio u blizini elektrane.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija