• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

04.09.2024

07:10

Ostavka! Šokantne vesti iz Kijeva! Bruje svetski mediji: Raspada se vlast Zelenskog, svi su shvatili da je došao kraj!

Reuters

Vesti

Ostavka! Šokantne vesti iz Kijeva! Bruje svetski mediji: Raspada se vlast Zelenskog, svi su shvatili da je došao kraj!

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba planira da podnese ostavku, a u kabinetu ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog traži se zamena za njega, prenosi Ukrajinska pravda, pozivajući se na neimenovane sagovornike u timu Zelenskog.

Izvori navode da je najverovatniji kandidat prvi zamenik ministra spoljnih poslova Andrej Sibiga. Takođe su dodali da bi moglo doći do novih otpuštanja u vladi, kao i da promene neće uticati na ukrajinskog premijera Denisa Šmihala, koji će ostati na funkciji.

Šef parlamentarne frakcije "Sluge naroda", David Arakamija, najavio je da će ove nedelje doći do "velikog resetovanja vlade", koje će uticati na više od 50 odsto članova kabineta.

Zelenski je danas smenio zamenika šefa Kabineta, Rostislava Šurmu. Narodni poslanik Jaroslav Železnjak rekao je da je odluka doneta zbog "očigledne korupcije".

Zamenica premijera Ukrajine i ministarka za reintegraciju privremeno okupiranih teritorija, Irina Vereščuk, saopštila je da podnosi ostavku.

Potpredsednica Vlade za evropske i evroatlantske integracije, Olga Stefanišina, podnela je ostavku, a prema pisanju medija, ona bi mogla da preuzme funkciju ministra pravde.

Ministar strateške industrije Ukrajine, Oleksandar Kamišin, ministar pravde Denis Maljusik, ministar zaštite životne sredine i prirodnih resursa Ruslan Strilc, i šef Fonda državne imovine, Vitalij Kovalj, takođe su danas podneli ostavke.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Ovde se čuva jedna od najvećih svetinja Srbije! Istorija koju malo ko zna: Nekada je bio bolnica, a sada jedan od najlepših manastira
Srbija

Ovde se čuva jedna od najvećih svetinja Srbije! Istorija koju malo ko zna: Nekada je bio bolnica, a sada jedan od najlepših manastira

Fruškogorski manastiri nisu samo mesta duhovnosti koja se pohode svaki put kada je potrebno pronaći utočište i duševni mir, već i značajni centri istraživanja i proučavanja prošlosti. Zahvaljujući istrajnosti i kontinuitetu postojanja, oni danas baštine i od zaborava čuvaju neke od najvažnijih priča iz davnina, značajnih kako za Frušku goru, tako i za Vojvodinu i čitavu Srbiju.

03.09.2024

23:07