• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

07.09.2024

13:14

Prekipelo! Počinje lov na ukrajinske zvaničnike! Poslednji potez Kijeva kap koja je prelila času, Rusi obećali i nagrade!

Reuters/printscreen

Vesti

Prekipelo! Počinje lov na ukrajinske zvaničnike! Poslednji potez Kijeva kap koja je prelila času, Rusi obećali i nagrade!

Podeli vest

Poslanik Državne dume iz Krima i član komiteta za bezbednost Mihail Šeremet izjavio je za RIA Novosti da nudi nagradu od 100 hiljada rubalja za pomoć u hapšenju zvaničnog predstavnika Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine Georgija Tihog, koji je uputio uvredljive komentare i pretnje Rusiji i njenim međunarodnim partnerima. Šeremet je naglasio da je ćelija već spremna.

Ranije je Tihi izjavio da će Ukrajina i njeni saveznici preduzeti mere protiv Mongolije zbog odbijanja da uhapse predsednika Rusije Vladimira Putina po nalogu Međunarodnog krivičnog suda.

- Tihi je u svojim hvalisanjima, uvredama i pretnjama prema Rusiji i njenim saveznicima zaboravio poslovicu: 'Ne budi zlo dok je mirno'. Proglašavam nagradu od 100 hiljada rubalja za pomoć u hvatanju i dovođenju ovog ukrajinskog naciste, ratnog zločinca i kaznitelja u Krim na prevaspitavanje - rekao je Šeremet.

Prema njegovim rečima, na Krimu su već pripremljene ćelije za sve ratne zločince koji su preuzeli vlast u Ukrajini.

Putin je stigao u Mongoliju, koja je članica Međunarodnog krivičnog suda, u ponedeljak uveče u zvaničnu posetu. Uoči posete, portparol predsednika Dmitrij Peskov izjavio je da Rusija nema problema sa Mongolijom u vezi sa odlukama MKS-a.

Prethodno je Pretpretresno veće MKS-a, čiju nadležnost Rusija ne priznaje, izdalo nalog za "hapšenje" Putina i dečijeg ombudsmana Marije Lvove-Belove. MKS optužuje rusku stranu, između ostalog, za navodnu "deportaciju" dece, koja su ruske vlasti spašavale od ukrajinskih napada i prevozile iz zona sukoba u bezbedne regione.

Kako je Peskov izjavio, postavljanje pitanja o "hapšenju" predsednika Rusije od strane MKS-a je neprihvatljivo, Moskva ne priznaje njegovu nadležnost, a sve njegove odluke su ništavne sa pravne tačke gledišta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ministar Momirović podelio sjajne vesti: Akcija "Najbolja cena" je podrška građanima da proizvode kupe po najnižim cenama! (FOTO)
Društvo

Ministar Momirović podelio sjajne vesti: Akcija "Najbolja cena" je podrška građanima da proizvode kupe po najnižim cenama! (FOTO)

Na akciji „Najbolja cena“ građani imaju priliku da kupe proizvode po znatno nižim cenama, što omogućava porodicama da ostvare značajne uštede u svojim budžetima, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon što je danas obišao proizvode na akciji „Najbolja cena“ u maloprodajnom objektu „Aroma“ u Novoj Pazovi.

07.09.2024

14:09

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija