• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti

04.09.2024

19:40

Pad Pokrovska, znači i slom ukrajinskog donbaskog fronta, Ruse više neće moći zaustaviti!

Tanjug/AP

Vesti

Pad Pokrovska, znači i slom ukrajinskog donbaskog fronta, Ruse više neće moći zaustaviti!

Podeli vest

Ako Oružane snage Ukrajine ne budu u stanju da stabilizuju liniju odbrane u oblasti Pokrovska (Krasnoarmejska), njihov će se front u Donbasu urušiti - ocenio je svetski poznati pukovnik austrijske vojske Markus Rajzner.

Naglasio je da ne treba odbaciti pretpostavku da će Ukrajina - ubacujući u borbe nove rezerve - uspeti da stabilizuje treću liniju odbrane. Pa upozorio:

- Ukoliko Oružane snage Ukrajine u tome ne uspeju, pored zauzimanja samog Pokrovska od strane ruskih boraca, moguć je i njihov duboki prodor u zapadnom pravcu, a to bi moglo dovesti do uništenja ukrajinskog fronta u Donbasu.

Austrijski pukovnik je napomenuo da je Ukrajina napadom u Kurskoj oblasti htela da spreči kulminaciju ruske letnje ofanzive i da liši Ruse mogućnosti delovanja na velikom prostoru, ali da Oružane snage Ukrajine nisu uspele da ostvare ove ciljeve.

Rajzner je upozorio da će Kijev u najgorem slučaju na operacije kod Kurska potrošiti najbolje rezervne snage,koje bi mu mogle biti potrebne na drugim frontovima, a da na kraju neće postići ništa ni u Kurskoj oblasti ni u Donbasu.

Američki mediji pišu da je napad ukrajinskih oružanih snaga na Kursku oblast potvrdio da ukrajinske vlasti i njihovi zapadni sponzori nemaju jasnu i koordinisanu strategiju. Ako takva strategija postoji, da je „treba hitno revidirati".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Preminula glumica Rada Đuričin u 91. godini
Kultura

Preminula glumica Rada Đuričin u 91. godini

Danas je u Beogradu preminula Rada Đuričin, jedna od najznačajnijih jugoslovenskih i srpskih glumica i dugogodišnja članica ansambla Jugoslovenskog dramskog pozoršta, saopštilo je pozorište.

04.09.2024

13:13

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija