• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.09.2024

22:00

Afera trese italijansku vladu! Ministar podneo ostavku zbog ljubavnice, ona imala pristup poverljivim informacijama?!

printscreen

Vesti

Afera trese italijansku vladu! Ministar podneo ostavku zbog ljubavnice, ona imala pristup poverljivim informacijama?!

Podeli vest

Ministar kulture Italije Đenaro Sanđulijano (62) podneo je danas ostavku nakon što je uhvaćen u aferi sa "savetnicom", prenela je ANSA.

On je rekao da je njegova ostavka "neopoziva", u pismu premijerki Đorđi Meloni.

Sanđulijano je bio pod velikim pritiskom opozicije da napusti poziciju, nakon izveštaja da je influenserka i biznismenka Marija Rozarija Boča možda imala pristup mejlovima koji se tiču susreta ministara kulture G7.

Sanđulijano je priznao da je imao vezu sa Bočom u intervjuu za RAI objavljenom u četvrtak, ali je negirao da je imala pristup poverljivim podacima, kao i da je državni novac trošen na nju.

On je rekao da je Boča trebalo da bude savetnica, ali je povukao njeno imenovanje zbog veze između njih dvoje. Rekao je i da je ponudio ostavku Meloni, ali da je ona prvobitno odbila.

Ministar je rekao da napušta poziciju jer mu je povređen ugled i želeo je da je "apsolutno transparentan i korektan, kao i da ne želi da meša vladu u priču".

On će preduzeti pravne mere, počevši od žalbi tužiocima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Au, Beloruskinja tuče bolje i od muškaraca! Đoković, Alkaraz i Siner joj gledaju u leđa! (FOTO)
Tenis

Au, Beloruskinja tuče bolje i od muškaraca! Đoković, Alkaraz i Siner joj gledaju u leđa! (FOTO)

Beloruska teniserka Arina Sabalenka (26) osigurala je mesto u finalu Ju-Es opena nakon što je u polufinalnom meču nadigrala Amerikanku Emu Navaro. Međutim, ono što dodatno ističe Sabalenku pred odlučujući meč za titulu jeste jedan zanimljiv statistički podatak koji je svrstava iznad najbojih igrača sa vrha ATP liste - poput Novaka Đokovića, Karlosa Alkaraza i Janika Sinera.

06.09.2024

17:15

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Dete obolelo od virusa Zapadnog Nila! Prvi slučaj u Kragujevcu!
Srbija

Dete obolelo od virusa Zapadnog Nila! Prvi slučaj u Kragujevcu!

Prema izveštaju Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut“, raste broj zaraženih groznicom Zapadnog Nila, koju prenosi domaći komarac. U Srbiji je registrovano ukupno 28 obolelih što je za osam više nego prethodne sedmice., a prvi slučaj registrovan je i na teritoriji Šumadije.

06.09.2024

16:58