• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Informer.rs

05.09.2024

22:29

Zapad udario na ruske medije! Amerika u panici pokušava da napravi globalni medijski monopol!

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Zapad udario na ruske medije! Amerika u panici pokušava da napravi globalni medijski monopol!

Podeli vest

U večerašnjoj emisiji "Rat uživo" specijalni gosti Mihajlo Olujić iz Centra za društvenu stabilnost i pisac i publicista Radojka Tmušić komentarisali su cenzuru ruskih medija od strane SAD i aktuelna dešavanja na frontu u Ukrajini.

Mihajlo Olujić iz Centra za drušvenu stabilnost istakao je Bajdenova amdinistracija smatra da je zaduživanje Ukrajine i uzimanjem ogromnih kamata dobar ekonomski model.

- SAD će petrodolar braniti i vojno što je naša trenutna realnost, a Amerika će to sve više morati da radi da bi očuvala svoju dominaciju i troši sve u šta je ulagala milione. Oni su do sada imali intervencije u malim zemljama trećeg sveta a doći će u momenat kada će morati da se obračunavaju sa krupnijim protivnicima. Bajden smatra da zaduživanje Ukrajine može da bude dobar ekonomski model u vidu kamata ivraćanja dugova. Americi je suštinski najbitnije da ostvari medijski monopol - rekao je Olujić.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

Pisac i publicista Radojka Tmušić navela je da smatra da Rusi sustižu sve Ukrajinske dronove koji su trenutno bolji ili efikasniji od njihovih.

- Svi diskutuju kako će Ukrajinci izaći iz Kurske oblasti, jer tamo ne mogu ostati. Dok Rusi imaju krucijalne uspehe u Donbasu, a kad padne Pokrovsk to će biti pad ključnog centra u toj oblasti. Ukrajinci planiraju da počnu mobilizaciju među studentima, oni proizvode svoje oružje po sovjetskom planu u podzemnim fabrikama i uspevaju da izmisle bolje dronove od Rusa, ali ih oni brzo tehnološki sustižu. Danas brojne zemlje već otvoreno govore sve što misle i ne plaše se sankcija i pretnja SAD. Tramp nije nimalo bezazlen jer je on prvi dao oružje Ukrajini i ne želi otvoreno da komentariše Putinov izjave. Dok je Bajden bio Bajden imao je neku vrstu jasnog sistema, a Tramp je Putina vukao za ruku i ako je tako nepredvidiv takav će biti i u politici - rekla je Tmušićeva.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Još četiri dana do obračuna veka! Tramp protiv Kamale - pravila za predsedničku debatu u SAD nikad nisu bila ovakva!
ABC je mesto obračuna

Još četiri dana do obračuna veka! Tramp protiv Kamale - pravila za predsedničku debatu u SAD nikad nisu bila ovakva!

Kanal ABC njuz objavio je pravila prve debate predsedničkih kandidata Kamale Haris i Donalda Trampa, koja bi trebalo da bude održana 10. septembra u 21 čas po lokalnom vremenu u Filadelfiji, u Pensilvaniji. Moderatori će biti voditelji ABC-ja Dejvid Muir i Lindzi Dejvis, a Harisova i Tramp su pristali na sva pravila pre objavljivanja.

05.09.2024

22:30

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija