• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.08.2024

22:32

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja!

Informer

Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja!

Podeli vest

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

Lović je komentarisao odnos Nemačke prema takozvanoj državi Kosovo i ukazao na njenu duboku povezanost sa separatistima.

- Kosovo i Metohija su sfera uticaja Nemačke, na vojnom, ekonomskom i političkom planu. Građani, otkako mogu bezvizno da putuju za Evropsku uniju, putuju za Nemačku. Upravo to pokazuje koliko su te veze duboke. Još od osamdesetih godina je Nemačka aktivno podržavala te separatističke jedinice OVK. Nemačka vojska je i danas prisutna u Prizrenu. Vekovna težnja Nemačke je da se ide ka istoku. Balkan je svakako i dvoriše Rusije, na neki način. Zbog toga su i Ukrajina i Balkan veoma važni. Nemačka više ne liči na istu zemlju kao pre desetak godina. Retko ćete naići na belog čoveka u velikim centrima. To izvorne Nemce zaista zabrinjava. Ne verujem da će Nemačka prekinuti pomoć Ukrajini. Tu mislim i na civilnu pomoć u smislu finansija koje Ukrajina nema. Sve se to finansira i preko nemačkih banaka i sigurno se neće zaustaviti. Ukoliko Tramp pobedi na izborima, to će svakako imati uticaja i na Nemačku koja sad hoće da vrati obavezan vojni rok. Nemci imaju izuzetan kompleks prema Francuskoj u političkom smislu - konstatovao je politikolog.

Foto: Informer printscreen

Mladen Duvnjak

Duvnjak kaže da iza Kamale Haris stoji duboka država, a iza demokrata generalno - vojna industrija.

- Duboka država konstantno podržava demokrate. Tramp je osoba koja je stala na njen put. Pokušaće da ga uklone na sve načine. Kamala se ponaša kao da nije deo vlasti i uporno predlaže građanima solucije za boljitak države, a ona je deo trenutne vlasti. Ako malo uključimo mozak videćemo da ona ne nudi nikakva rešenja, već samo malo modifikuje ono što Tramp kaže. Duboka država ima uticaj samo na Kamalu. Demokrate imaju sedam bivših operativaca koji vrše funkciju. Vojna industrija totalno podržava demokrate jer zna da preko rata može da profitira. Građani Amerike su protiv NATO jer se mnogo njihovih para koristi za njegovo finansiranje. Tramp će se više fokusirati da trgovinu i ekonomiju, a manje na rat. On je jedini predsednik u skorijoj istoriji koji nije imao nijedan rat. Nemačka i Francuska potajno žele da se završi rat (u Ukrajini) jer zavise od ruskog gasa - naveo je predstavnik "Srba za Trampa".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ministar Lončar osudio ćutanje međunarodne zajednice! Kurtijev teror nad Srbima nevidljiv za svetske zvaničnike
Politika

Ministar Lončar osudio ćutanje međunarodne zajednice! Kurtijev teror nad Srbima nevidljiv za svetske zvaničnike

Da li je moguće da svetski zvaničnici, a pre svih oni iz EU, tako glasno ćute i okreću glavu pred terorom Kurtija nad Srbima na KiM i upadom njegovih 'specijalaca' u krug bolnice u Kosovskoj Mitrovici, prva je reakcija ministra zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibora Lončara na najnoviji incident na KiM kada su pripadnici 'kosovske policije' upali u KBC Kosovska Mitrovica.

30.08.2024

21:40

Hronika

Pokrenuta istraga protiv dva muškarca: U iznajmljenim stanovima skladištili drogu, zaplenjena velika količina
Hronika

Pokrenuta istraga protiv dva muškarca: U iznajmljenim stanovima skladištili drogu, zaplenjena velika količina

Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv Miodraga Ž. (44), Nikole A. (37) i još jednog lica za kojim se traga, zbog sumnje da su, kao grupa, neovlašćeno radi prodaje u izjamljenim stanovima držali 224,52 grama opojne droge kokain i 428,92 grama opojne droge kanabis, kao i veliku količinu novca – više od 1.5 miliona dinara, 42.500 evra i drugih deviza.

30.08.2024

15:10

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija