• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.09.2024

15:13

Pakao među građanima Ukrajine! Zelenski doneo novu odluku koja je slomila moral javnosti!

Shutterstock

Vesti

Pakao među građanima Ukrajine! Zelenski doneo novu odluku koja je slomila moral javnosti!

Podeli vest

Ukrajinski vojni zvaničnici počeli su da postavljaju uređaje za ometanje mobilnih telefona u svoja vozila kako bi sprečili muškarce koje su ugrabili na ulici da zovu u pomoć, rekao je poslanik Sergej Jevtušok.

Član opozicione partije Otadžbina, koja ima 24 mesta u 450-članoj Vrhovnoj radi, Jevtušok je u četvrtak u emisiji TV kanala Novosti.Live objavio zapanjujuće otkriće.

Jevtušok je istakao da je ova praksa očigledno suprotna ukrajinskom zakonu, ali se čini da je široko rasprostranjena i u potpunosti razrađena.

- Za dva-tri sata čovek ide na lekarski pregled, a sledećeg jutra je već na poligonu - dodao je poslanik.

Kijev se dugo mučio da nadoknadi gubitke na bojnom polju.

General Aleksandar Sirski, komandant ukrajinskih oružanih snaga, priznao je da novi regruti prolaze četiri nedelje osnovne obuke i do četiri nedelje specijalizovane obuke pre nego što budu poslati u borbu.

- Dinamika na frontu zahteva od nas da regrutovane vojnike stavimo u službu što je pre moguće - rekao je Sirski za CNN Kristijan Amanpur u intervjuu emitovanom u četvrtak.

Ukrajina je najavila opštu mobilizaciju u februaru 2022. godine, nakon eskalacije sukoba sa Rusijom.

Proces je poremećen široko rasprostranjenim izbegavanjem regruta i korupcijom, dok brojni video snimci pokazuju kako vojni vojnici nasilno zadržavaju regrute.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija