• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

12.09.2024

09:40

Alarmanto upozorenje ruskog ambasadora u Americi! Vašington sve gura u haos koji ima samo jedno ime!

Shutterstock

Vesti

Alarmanto upozorenje ruskog ambasadora u Americi! Vašington sve gura u haos koji ima samo jedno ime!

Podeli vest

Razgovorima o potencijalnoj primeni američkih raketa za udare u dubinu ruske teritorije usmeravaju na jače napade na civile. Sjedinjene Države na taj način otvaraju put ka trećem svetskom ratu, rekao je ambasador Rusije u Vašingtonu Anatolij Antonov.

„Kijev usmeravaju na jače napade na obične građane Rusije, naše gradove i sela. Više niko ne krije, čak i na najvišem nivou u Beloj kući, da su se obaveštajni podaci slivali i slivaju iz SAD u Kijev“, rekao je diplomata.

Prema njegovim rečima, SAD postupno same sebe guraju sve dublje u blato ukrajinskog sukoba, žrtvujući dobrobit Amerikanaca i isporučujući Kijevu oružje i municiju u vrednosti od više milijardi dolara.

Zahtev sponzora iz Vašingtona je samo jedan, naglašava ambasador.

„Što više produbljivati borbe sa ruskim snagama. Testiraju naše strpljenje i tolerantnost na neprijateljske korake čiji je cilj famozni strateški poraz naše zemlje“, naveo je on i dodao da takvi planovi neće biti realizovani.

Antonov je izrazio uverenje da tome neće doprineti ni lovci F-16, ni PVO sistemi ili „hajmars“ niti bilo koje oružje.

„Američka administracija uporno zanemaruje interese Rusije. Sada se sve više govori o mogućnosti da se ruska teritorija gađa oružjem velikog dometa. Samo neki političari govore o mogućnosti izbijanja trećeg svetskog rata prema kojem put krče ovdašnje vlasti“, rekao je ruski ambasador.

Podsetimo, američki državni sekretar rekao je da će američki predsednik Džozef Bajden u petak razgovarati sa britanskim premijerom Kirom Starmerom o tome da li da se Kijevu dozvoli da se zapadnim oružjem napada teritoriju Rusije.

U Kremlju smatraju da je ta odluka već doneta a da se sada samo formalizuje kroz medije.

U Vašingtonu zadovoljni što Sloveni ginu!

Američki ambasador je dodao i da su političari u Vašingtonu zadovoljni pogibijom Slovena na obe strane u ukrajinskom sukobu.

„Zvanični Vašington odlično zna stanje stvari na frontu, gde ruske snage svaki dan oslobađaju nova naselja u DNR i LNR. Ipak, političari su krajnje zadovoljni pogibijom Slovena sa obe strane. Otvoreno se iznosi prost zadatak: očuvati stari sistem međunarodnih odnosa u kojem dominira Amerika“, naveo je on.

Ruski diplomata je rekao i da je ukrajinski napad na Kursku oblast bez ikakvog cilja pokazao da nem razgovora s teroristima, već da njih treba likvidirati.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Umrla Katerina Valente
Showbiz

Umrla Katerina Valente

Pevačica Katerina Valente preminula je 9. septembra u svojoj 93. godini, navedeno je na njenoj Fejsbuk stranici.

12.09.2024

09:45

Magazin

Seks i vođenje ljubavi nisu isto! Otkrijte šta vam više leži
Ljubav

Seks i vođenje ljubavi nisu isto! Otkrijte šta vam više leži

Spajanje dva tela u jedno i spajanje hemije između dvoje ljubavnika predstavlja nešto posebno. Ne, to nije običan seks, već nešto sasvim drugačije - vođenje ljubavi. Sigurno sad razmišljate da su to dve potpuno iste stvari, a mi ćemo vam dokazati da nisu pomoću ovih činjenica...

12.09.2024

06:20

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Ko se još ovako igra? Ima ih...
Srbija

Ko se još ovako igra? Ima ih...

Prvi učitelji se nikada ne zaboravljaju i dobro se pamte njihove lekcije. A inicijativu jednog učitelja iz Kovina pre deceniju i po tamo su rado prihvatili i odrasli, i evo šta svake godine rade.

12.09.2024

10:45