• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.09.2024

17:41

Neću tako da se trkam! Kamala zahteva revanš sa Trampom nakon predsedničke debate!

EPA Images

Vesti

Neću tako da se trkam! Kamala zahteva revanš sa Trampom nakon predsedničke debate!

Podeli vest

Bivši američki predsednik Donald Tramp odbacio je još jednu debatu sa Kamalom Haris, uporedivši potpredsednicu sa bokserom koji je izgubio borbu i želi revanš. Haris, koji je odbio dve ranije Trampove ponude za debatu, rekao je da dva kandidata „duguju biračima“ da se ponovo suoče.

Haris se smatrao pobednikom u debati ABC Nevs u utorak uveče protiv Trampa, iako su naknadne ankete pokazale malo promena u stavovima birača, a nekoliko neformalnih istraživanja je pokazalo da neodlučni birači podržavaju Trampa nakon obračuna u udarnom terminu.

Potpredsednička kampanja je odmah pozvala na drugu debatu, a Tramp je izgledao otvoren za tu ideju, rekavši u sredu Foks njuzu da će učestvovati, ali samo ako debatu vodi „fer mreža“.

Međutim, u objavi na svojoj platformi Truth Social u četvrtak, republikanac je najavio da više neće raspravljati o svom demokratskom rivalu.

- Kada nagrađeni izgubi borbu, prve reči iz njegovih usta su „ŽELIM REVANŠ. Ankete jasno pokazuju da sam pobedio u debati protiv drugarice Kamale Haris, kandidata radikalne levice demokrata, u utorak uveče, i ona je odmah pozvala na drugu debatu - napisao je Tramp.

Ona se nije pojavila na Foks debati i odbila je da učestvuje na NBC-u i CBS-u“, nastavio je Tramp.

Foto: Tanjug/AP

 

- Dugujemo biračima da imamo još jednu debatu - napisala je Harisova kampanja na Ks u četvrtak.

Tramp je prvobitno tražio od Harisove da pristane na tri debate: jednu koju vodi Foks njuz 4. septembra, drugu vodi Ej-Bi-Si 10. septembra, a treću NBC njuz nepotvrđenog datuma.

Harisova kampanja pristala je samo na debatu ABC-a, iako se Tramp dvoumio da se posveti ovom obračunu, optužujući mrežu za „smešno i pristrasno” izveštavanje o njemu.

Tokom debate, Trampa su više puta prekidali i proveravali činjenice od strane voditelja Ej-Bi-Sija Dejvida Mjura i Linzi Dejvis, od kojih je ova poslednja bila član Harisinog sestrinstva na Univerzitetu Hauard u Vašingtonu.

Haris nije bio podvrgnut istoj proveri činjenica, uprkos tome što su oba kandidata iznosila pogrešne tvrdnje.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Demokratije više nema u svetu, postoji samo vladavina jednog naroda! Oni određuju šta su ljudska prava! (VIDEO)
Live TV

Demokratije više nema u svetu, postoji samo vladavina jednog naroda! Oni određuju šta su ljudska prava! (VIDEO)

Troškovi servisiranja ogromnog američkog saveznog duga sada su veći od budžeta za odbranu, izjavio je izvršni direktor Tesle i Spejks Iksa Ilon Maks u popularnom podkastu. On je dodao da zemlja „izuzetno brzo bankrotira“. Američko ministarstvo finansija objavilo je krajem jula da je državni dug premašio 35 biliona dolara, što je skočilo za trilion u periodu od šest meseci. Profesor dr Milan Petričković sa Fakulteta političkih nauka govorio je na ovu temu u "Info jutru" Informer televizije.

13.09.2024

12:42

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

I u Čačku preventivni pregledi u nedelju!
Srbija

I u Čačku preventivni pregledi u nedelju!

U okviru akcije preventivnih pregleda koji se svakog vikenda održavaju u većini zdravstvenih ustanova u Srbiji, u Čačku će u nedelju primati pacijente lekari Opšte bolnice i Doma zdravlja.

13.09.2024

15:45