• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.09.2024

12:10

Rusi uzimaju sve! Hitno smenjen komandant odbrane grada! Munjevitom ofanzivom Putinovih trupa padaju poslednji položaji!

Tanjug/Printscreen

Vesti

Rusi uzimaju sve! Hitno smenjen komandant odbrane grada! Munjevitom ofanzivom Putinovih trupa padaju poslednji položaji!

Podeli vest

Komandant brigade Oružanih snaga Ukrajine (OSU) stacionirane u gradu Ugljedar, na teritoriji pod kontrolom ukrajinskih snaga u Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR), Ivan Vinik smenjen je sa svoje pozicije, prenosi ukrajinski medij "Strana.ua".

"Komandant 72. brigade Oružanih snaga Ukrajine, koja brani Ugljedar, izgleda da je smenjen", navodi se u objavi na Telegram kanalu "Strana.ua".

Novinari su do ovog zaključka došli na osnovu objave na stranici brigade na društvenim mrežama. U toj objavi, koja je napisana u ime Vinika, on zahvaljuje pripadnicima jedinice i sumira rezultate svog rada na toj poziciji.

Ranije je predsednik Komisije za pitanja suvereniteta pri Javnoj komori Rusije i kopredsednik koordinacionog saveta za integraciju novih regiona, Vladimir Rogov, izjavio da su ruske trupe ušle na periferiju grada Ugljedar, koji je pod okupacijom ukrajinskih snaga.

Takođe, savetnik lidera DNR, Igor Kimakovski, izjavio je da ukrajinske snage pokušavaju da evakuišu svoje udarne grupe iz Ugljedara, koji se našao u "klještima" ruskih trupa, ali da je rotacija ukrajinskih jedinica praktično nemoguća.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija