• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.09.2024

12:40

(VIDEO) Šta se ovo sprema kod Hersona?! Rusi napravili čitav grad pod zemljom, Ukrajina u strahu nakon objavljivanja dosad neviđenih snimaka!

Printscreen

Vesti

(VIDEO) Šta se ovo sprema kod Hersona?! Rusi napravili čitav grad pod zemljom, Ukrajina u strahu nakon objavljivanja dosad neviđenih snimaka!

Podeli vest

Ruski vojnici su na hersonskom pravcu realizovali projekat jedinstvenog „podzemnog grada“ za boravak i odmor vojnika. Struktura obuhvata sve što je neophodno, a ukupna dužina podzemnih prolaza je više od četiri kilometra.

„Ruska vojska je na hersonskom pravcu napravila 'podzemni grad' za smeštaj vojnika grupe trupa 'Dnjepar'. 'Podzemni grad' ima prostorije za boravak, kuhinju, trpezariju, kupatilo, perionicu veša, teretanu, radionicu za popravku odeće, kao i frizerski salon“, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Kako je precizirano, podzemne prostorije su prostrane i imaju savremenu opremu. U svakoj od njih se nalaze peći za grejanje, organizovan je sistem za spoljašnju i unutrašnju komunikaciju, uvedena je struja i deluje centralni sistem za upozorenje. Pored toga, sprovedena je i voda.

Takođe, u „podzemnom gradu“ se drže predavanja o vojnim disciplinama što omogućava održavanje borbene gotovosti i učenje i u terenskim uslovima.

Ukupna dužina prolaza i rovova „podzemnog grada“ je veća od četiri kilometra, a komunikacije su postavljene na dubini od preko četiri metra. To omogućava da se stvore ugodni uslovi za boravak vojnika.

Nakon odmora, jedinice se šalju na kontakt liniju kako bi izvršavali postavljene zadatke.

Još u februaru je saopšteno da se na hersonskom pravcu prave „podzemni gradovi“. Kako je tada rekao predstavnik grupe „Dnjepar“ za Sputnjik, prostorije „grada“ su pokrivene pločama od teškog betona i zaštićene zemljanim nasipima kako bi se rizici po vojsku sveli na minimum.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija