• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.10.2024

00:00

Preokret! Putin doneo šokantnu odluku o Talibanima! Njegov pomoćnik potvrdio vesti, sve se sada ozbiljno menja!

Shutterstock

Vesti

Preokret! Putin doneo šokantnu odluku o Talibanima! Njegov pomoćnik potvrdio vesti, sve se sada ozbiljno menja!

Podeli vest

Pokret „Taliban“ mogao bi uskoro da bude isključen sa liste terorističkih organizacija u Rusiji, saopštio je pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov.

- Da, radi se u tom kontekstu. Mislim da će se to desiti - rekao je Ušakov, upitan da li će „Taliban“ u dogledno vreme biti isključen sa liste terorističkih organizacija.

Zapad pokušava da umeša prste na južnom Kavkazu

SAD i zapadne zemlje pokušavaju da se umešaju u poslove Južnog Kavkaza, rekao je Ušakov.

- Vašington i niz zapadnih zemalja pokušavaju da se upletu u proces rada na mirovnom sporazumu između Jermenije i Azerbejdžana. Smatramo da je sav teži deo posla obavljen u Moskvi i sada zapadnjaci hoće da se uvuku u pregovarački proces, a time i da se umešaju u regionalne poslove i sam region - rekao je Ušakov.

On je istakao da takvu ulogu Zapada i pokušaje da se „uglavi“ u pregovarački proces ne pozdravljaju svi učesnici u bilateralnim pregovorima između Jermenije i Azerbejdžana.

Ranije su Ministarstvo spoljnih poslova i Ministarstvo pravde Rusije uputili predlog Kremlju da se pokret „Taliban“ isključi sa spiska terorističkih organizacija. Kako je precizirano, konačnu odluku o ukidanju statusa terorističke organizacije za pokret „Taliban“ doneće ruski predsednik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Naš narod je uvek podržavao državnu zajednicu s Crnom Gorom! Crnogorci su bili zavedeni pričama da će im nezavisnost doneti nešto dobro! (VIDEO)
Live TV

Naš narod je uvek podržavao državnu zajednicu s Crnom Gorom! Crnogorci su bili zavedeni pričama da će im nezavisnost doneti nešto dobro! (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da Srbija nikada nije ništa učinila protiv Crne Gore, već je bilo upravo suprotno, Crna Gora se ogrešila o Srbiju. Vučić je, govoreći na konferenciji za novinare na samitu Procesa Brdo-Brioni koji se održava u Tivtu, rekao da se Srbija ne meša u unutrašnju politiku suseda, uključujući Crnu Goru i da mu je potpuno svejedno ko će tamo da formira Vladu. Ovim povodom, gosti "Info dana" bili su narodni poslanik Stefan Krkobabić i član Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije Radovan Arežina.

09.10.2024

16:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Nauka