• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Blic

12.10.2024

10:02

Porodica stradala u požaru zbog mobilnog telefona, strašan splet okolnosti prethodio tragediji! (FOTO)

Reuters/Shutterstock/Printskrin Facebook/Hose Antonio Rendon

Vesti

Porodica stradala u požaru zbog mobilnog telefona, strašan splet okolnosti prethodio tragediji! (FOTO)

Podeli vest

Španska porodica je tragično preminula nakon što su ostali zarobljeni u požaru u kući koji je izazvao mobilni telefon.

Hoze Antonio Rendon (47), njegova supruga Antonija Hidalgo (56) i njihova dva sina, Hoze Antonio (20) i Adrijan (16), poginuli su u strašnom požaru u Španiji.

Njihove komšije su očajnički pokušavale da ih spasu, ali prozori i vrata kuće su bili opremljeni rešetkama radi dodatne sigurnosti. Meštani su rekli da su čuli njihove vapaje za pomoć dok je dim zahvatao terasu u Gijeni kod Sevilje.

Policija je kasnije potvrdila da je uzrok požara povezan sa mobilnim telefonom koji se punio u prizemlju.

Kao odgovor na tragediju, gradska skupština je proglasila trodnevnu žalost.

Prema izveštajima, komšije su primetile da nešto nije u redu malo posle 8 sati ujutru u nedelju. Veruje se da su žrtve još spavale i da nisu imale vremena da pobegnu zbog dodatnih sigurnosnih mera koje su bile postavljene u kući. Telo prodavca voća, Hozea Antonija, pronađeno je na spratu, zajedno sa telom njegove supruge, dok su njihova deca bila u prizemlju kada su vatrogasci konačno uspeli da uđu u kuću.

Mobilni se punio na kauču

Portparol Civilne garde u Sevilji rekao je: "Zaključili smo da je požar izazvala eksplozija i sagorevanje baterije mobilnog telefona koji se punio u prizemlju, na kauču."

"Svaka neočekivana smrt je dramatična, ali u ovom slučaju mnogo više zbog okolnosti i činjenice da su četiri člana iste porodice izgubila živote, dva roditelja i njihova deca, stara 16 i 20 godina", izjavio je prilikom posete mestu tragedije radonačelnik Gijene, Lorenco Medina.

 

 

Jedan prijatelj je na emotivan način odao počast na Fejsbuku, obraćajući se majci dečaka koristeći skraćeno ime Toni:

"Hoze Antonio Rendon, Toni Hidalgo i njihova deca Hoze i Adrijan. Kako je tužno što vas vidimo kako odlazite na tako tragičan način! Naša srca su slomljena i nema reči da opišu bol. Siguran sam da će vaše duše biti srećnije nego ikada na predivnom mestu gde svi idemo na kraju našeg prvog puta. Ovo nije zbogom, već 'vidimo se kasnije', iako je to tužan oproštaj."

Požar koji se dogodio u nedelju je drugi najsmrtonosniji požar u stambenim objektima ove godine u Španiji. U februaru je razorni požar u dva stambena bloka u Valensiji ubio 10 ljudi i odneo živote skoro 100 kućnih ljubimaca.

Eksplozije baterija telefona povezane su sa nekoliko smrtnih slučajeva. U septembru 2019. godine, Alua Asetkizi Abzalbek (14) poginula je u snu nakon što je njen mobilni telefon, koji se punio, eksplodirao na njenom jastuku dok je spavala kod kuće u Bastobeu, Kazahstan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Amerika i Srbija potpisale istorijski važan ugovor! SAD vidi našu zemlju kao lidera u regionu! (VIDEO)
Live TV

Amerika i Srbija potpisale istorijski važan ugovor! SAD vidi našu zemlju kao lidera u regionu! (VIDEO)

U proteklih 10 godina Srbija je sprovela 10 reformi koje su nas je dovele do stabilne ekonomije, a na kraju i do toga da naša zemlja prvi put u istoriji dobije investicioni rejting. Cilj je da prosečna plata bude 1400 evra, a prosečna penzija 600 evra. O potpisivanju energetskog ugovora u "Info jutru" govorili su ekonomista Mihajlo Rabrenović i Zoran Milosavljević sa Instituta političkih studija.

12.10.2024

10:36

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

Imate ove simptome? Proverite da li vam fali vitamin C
Zdravlje

Imate ove simptome? Proverite da li vam fali vitamin C

Vitamin C jedan je od važnijih nutrijenata, koji u našem organizmu igra ključnu ulogu u održavanju dobrog zdravlja. Iako ga često preporučuju kada smo prehlađeni, on za naše telo predstavlja mnogo više od samog leka za prehladu.

12.10.2024

10:00

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Po ovome se prepoznaje Topola!
Srbija

Po ovome se prepoznaje Topola!

Po uzoru na ostala mesta u Srbiji, čije trgove krase ogromna trodimenzionalna slova kojima je ispisano ime grada, omiljene lokacije za selfije mladih i gostiju, i Topola je dobila takav simbol!

11.10.2024

15:16

Nauka