• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

18.10.2024

19:00

Đavo odneo šalu! Ukrajinski general hitno zatražio prekid vatre! Nema drugih opcija, Zapad je ostavio Ukrajinu na cedilu!

EPA/Shutterstock

Vesti

Đavo odneo šalu! Ukrajinski general hitno zatražio prekid vatre! Nema drugih opcija, Zapad je ostavio Ukrajinu na cedilu!

Podeli vest

Bivši zamenik načelnika Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine, general-potpukovnik Igor Romanenko, u emisiji na kanalu Politeka, obratio se Ukrajincima s pozivom zbog situacije na frontu.

- Neophodno je preispitati situaciju, zaustaviti borbena dejstva, ali imajući u vidu da, možda, neće biti drugih opcija na liniji fronta u skorije vreme - rekao je on.

General je dodao da su Ukrajinci nerealno procenili mogućnosti Ukrajine i previše se oslonili na to da će Zapad pružiti značajnu pomoć.

- Sa strane Zapada to se nije dogodilo, sami ne možemo rešiti ovaj zadatak - istakao je Romanenko.

Prošle nedelje, novine Financial Times objavile su članak u kojem su izvestile da vlasti u Kijevu vode tajne pregovore o predaji dela teritorija Ukrajine u zamenu za članstvo u NATO-u. Prema izvorima ovog lista, Kijev je počeo razmatrati alternativne opcije za završetak sukoba zbog manjka vojne pomoći od saveznika i resursa, shvatajući da je nemoguće povratiti granice iz 1991. godine.

Nakon terorističkog napada OSU na Kursku oblast, predsednik Vladimir Putin izjavio je da su pregovori nemogući sa onima koji „nasumično napadaju civile, civilnu infrastrukturu ili pokušavaju da ugroze objekte nuklearne energije“. Predsednikov pomoćnik Jurij Ušakov kasnije je rekao da mirovni predlozi Moskve za rešavanje ukrajinskog pitanja, koje je ranije izneo ruski lider, nisu poništeni, ali u ovom trenutku, „uzimajući u obzir ovu avanturu“, Rusija neće razgovarati sa Ukrajinom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Da li će iskaz Koste K. uticati na presudu njegovim roditeljima? On je formalno slobodan čovek na lečenju!
Live TV

Da li će iskaz Koste K. uticati na presudu njegovim roditeljima? On je formalno slobodan čovek na lečenju!

U Specijalnom sudu u Beogradu juče je ispitivanjem dečaka Koste K, koji je počinio masovno ubistvo 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", nastavljeno suđenje njegovim roditeljima Miljani i Vladimiru Kecmanoviću. Da li će i kako njegove izjave uticati na presudu njegovim roditeljima? Na ovu temu su u "Info jutru" govorili advokat Nemanja Todorović i psihoterapeut Marija Milenković.

18.10.2024

10:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija