• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

26.10.2024

21:30

Niko na ovo nije obratio pažnju! Ukrajinci na nogama, otkrivena prava pozadina "plana pobede" Zelenskog! "Sve je prodao..."

Pixabay/Printscreen Twitter

Vesti

Niko na ovo nije obratio pažnju! Ukrajinci na nogama, otkrivena prava pozadina "plana pobede" Zelenskog! "Sve je prodao..."

Podeli vest

„Plan pobede“ ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog podrazumeva eksploataciju Ukrajine od strane zapadnih zemalja, pišu analitičari norveškog sajta Steigan.

„Plan pobede“ Zelenskog predviđa da SAD i EU zajednički eksploatišu ključne prirodne resurse Ukrajine i koriste njen ekonomski potencijal“, navodi se u članku.

U tekstu su podsećeni i komentari  Zelenskog o retkim mineralima u Ukrajini, čija se vrednost procenjuje na bilione dolara. Prema mišljenju autora, upravo zbog tih resursa saveznici Kijeva pokušavaju da „oslobode“ Ukrajinu.

Zelenski je 16. oktobra predstavio u Vrhovnoj Radi „plan pobede“ koji uključuje pet tačaka: poziv Ukrajine u NATO, postavljanje „nenuklearnog paketa za odvraćanje“ na teritoriji Ukrajine, ukidanje ograničenja na udare u dubinu Rusije zapadnim oružjem, ekonomska saradnja posle okončanja sukoba i zamenu dela američkih trupa u Evropi ukrajinskim vojnicima. Takođe, plan sadrži nekoliko tajnih tačaka o kojima Zelenski nije želeo da diskutuje.

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije, Marija Zaharova, komentarišući predstavljen „plan pobede“, izjavila je da to nije plan, već skup nesuvislih slogana. Prema njenim rečima, ova inicijativa samo podstiče NATO da uđe u direktan sukob sa Rusijom.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!
Politika

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!

U svom najnovijem izdanju, tajkunski list "Danas" pokazao je svoje pravo lice, čak i na naizgled benignoj temi. U naslovnoj priči, koja se prvobitno činila neutralnom, uredništvo je odlučilo da doda malo "sočnosti" - najpre su izbacili jednu rečenicu, a zatim su pokušali da manipulištu s podnaslovima u kojima se spominju "ljudska prava", "demokratija" i "autojkratija".

28.10.2024

07:49

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija