• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.10.2024

07:40

"Vladimire, udariću pravo u centar proklete Moskve!" Tramp izjavom zaprepastio Ruse, ovo od njega nisu očekivali!

Shutterstock, Tanjug/AP, Reuters

Vesti

"Vladimire, udariću pravo u centar proklete Moskve!" Tramp izjavom zaprepastio Ruse, ovo od njega nisu očekivali!

Podeli vest

Bivši predsednik SAD-a Donald Tramp izjavio je da je navodno pretio ruskom predsedniku Vladimiru Putinu udarom na Moskvu, ako Rusija „bude progonila Ukrajinu“. Ove tvrdnje republikanski kandidat izneo je tokom sastanka sa uredništvom magazina Volstrit džurnal.

- Vladimire, ako budeš progonio Ukrajinu, udariću te tako jako da nećeš ni poverovati. Udarću pravo u centar proklete Moskve“, citiraju Trampove reči autori članka.

Prema rečima bivšeg predsednika, rekao je Putinu da to ne bi želeo da učini jer imaju dobre odnose, ali da „ne bi imao izbora“.

Kada i u kojim okolnostima je ovaj razgovor mogao da se održi, Tramp nije precizirao.

Odgovarajući na pitanje uredništva o mogućnosti upotrebe vojne sile protiv Kine u slučaju blokade Tajvana, bivši predsednik je izrazio sumnju u potrebu za takvim akcijama, pozivajući se na svoje odnose sa kineskim predsednikom Si Đinpingom.

- Ne mislim da bih morao. On zna da sam vraški lud - rekao je Tramp. Po njegovim rečima, isto to zna i Putin.

Tramp je ranije više puta izjavljivao da je u dobrim odnosima sa ruskim liderom i da bi mogao rešiti sukob u Ukrajini još pre inauguracije, u slučaju pobede na izborima u SAD-u u novembru.

Istovremeno, ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov ranije je izjavio da u SAD-u deluje „duboka država“ čije funkcionisanje ne zavisi od toga ko je na čelu Bele kuće. Lavrov je posebno istakao da je Tramp, dok je bio predsednik, nekoliko puta razgovarao sa Putinom i bio prijateljski nastrojen. Međutim, antiruske sankcije, uključujući i vrlo ozbiljne, uvodile su se i tokom njegovog mandata. Zbog toga, Lavrov je objasnio da je Moskva zaključila da može da računa samo na sebe.

U nedavnom intervjuu za sajt AiF, Lavrov je takođe upozorio da će se mere za obuzdavanje razvoja Rusije nastaviti bez obzira na to ko bude izabran za predsednika SAD-a. Početkom oktobra, u intervjuu za američki magazin Njuzvik, Lavrov je naglasio da Rusiji nije važno kako će se završiti predsednički izbori u SAD-u.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Mile peče rakiju, al' je ne okuša! Evo šta kaže!
Srbija

Mile peče rakiju, al' je ne okuša! Evo šta kaže!

Ove godine su kazandžije i lampeci za pečenje rakije posebno traženi, jer je šljiva u čačanskom kraju dobro rodila. Kolika je potražnja svedoče i liste čekanja, kod malobrojnih koji se ovim poslom još bave.

20.10.2024

17:27