• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.10.2024

06:40

Šta se ovo dogodilo sa Crnomorskom flotom?! Rusi prvi put priznali katastrofalne vesti! "Tako je moralo biti..."

Printscreen Twitter/AP Images

Vesti

Šta se ovo dogodilo sa Crnomorskom flotom?! Rusi prvi put priznali katastrofalne vesti! "Tako je moralo biti..."

Podeli vest

Ruska Crnomorska flota je, zbog ukrajinskih napada, morala da premesti mnoge ratne brodove iz pomorske baze u Sevastopolju na Krimskom poluostrvu, godine, izjavio je zvaničnik sa Krima. I

Izjave Dmitrija Rogozina, ruskog senatora iz regiona Zaporožje, pod kontrolom Rusije, i bivšeg šefa ruske kosmičke agencije, predstavljaju prvo zvanično rusko priznanje da je flota morala biti premeštena iz Sevastopolja.

Ukrajinske vlasti su više puta izjavile da je zbog njihovih napada na ruske ratne brodove u Crnom moru Moskva bila primorana da premesti brodove u Novorosijsk.

Rogozin je u intervjuu za novine „Moskovski komsomolec“ istakao da Rusija mora ozbiljnije pristupiti razvoju bespilotnih letelica, organizaciji vojnih jedinica BPL-a, kao i razvoju sistema za elektronsko ratovanje i satelitsko pozicioniranje.

- Pred našim očima odvija se vojno-tehnička revolucija - rekao je Rogozin govoreći o razvoju bespilotnih letelica i elektronskog ratovanja, dodajući da tempo inovacija menja situaciju na frontu iz meseca u mesec.

- Crnomorska flota je odličan primer za to - kazao je Rogozin. „Bili smo primorani da promenimo njenu lokaciju jer su naši veliki brodovi postali jednostavno velike mete za neprijateljske bespilotne brodove“, objasnio je.

Rusija je već zaostajala u tehnologijama bespilotnih letelica na početku rata 2022. godine, a iako je od tada postignut značajan napredak, potrebno je još brže napredovati, naročito u pogledu potrošnje naoružanja i formiranja posebnih pukova za bespilotne letelice, upozorava Rogozin.

Takođe je napomenuo da su satelitski i površinski sistemi za navođenje, koji mogu da savladaju elektronsko ratovanje, od posebnog značaja za precizno ciljanje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Nikako ne smemo zaboraviti da nam je Izrael pomagao tokom rata u Bosni! Palestinski narod je bio žrtva i talac Hamasa! (VIDEO)
Live TV

Nikako ne smemo zaboraviti da nam je Izrael pomagao tokom rata u Bosni! Palestinski narod je bio žrtva i talac Hamasa! (VIDEO)

Jahja Sinvar, vođa Hamasa, ubijen je u u Gazi pre nekoliko dana, a nedavno je i pokušan napad dronom na privatnu rezidenciju izraelskog premijera Benjamina Netanjahua. Kako će ovo uticati na tok sukoba na teritoriji Izraela komentarisali su analitičar profesor dr Miloš Laban i inženjer telekomunikacija Avram Izrael tokom gostovanja u "Info jutru".

20.10.2024

09:36

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija

Mile peče rakiju, al' je ne okuša! Evo šta kaže!
Srbija

Mile peče rakiju, al' je ne okuša! Evo šta kaže!

Ove godine su kazandžije i lampeci za pečenje rakije posebno traženi, jer je šljiva u čačanskom kraju dobro rodila. Kolika je potražnja svedoče i liste čekanja, kod malobrojnih koji se ovim poslom još bave.

20.10.2024

17:27