• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

20.10.2024

18:10

(FOTO) Biće krvi do kolena! Objavljene šokantne fotografije iz Rusije! Kimovi vojnici nisu najstrašnija stvar, ako oslobode Ruse...

Shutterstock, Reuters, EPA Images

Vesti

(FOTO) Biće krvi do kolena! Objavljene šokantne fotografije iz Rusije! Kimovi vojnici nisu najstrašnija stvar, ako oslobode Ruse...

Podeli vest

Južnokorejska obaveštajna služba objavila je detaljan izveštaj o prebacivanju severnokorejskih vojnika u Rusiju, uz prateće podatke i fotografije. Prema njihovim saznanjima, transfer trupa počeo je početkom oktobra, a do sada je uključeno oko 1.500 severnokorejskih vojnika.

Prema dostupnim informacijama, u avgustu je prvi zamenik ministra vojne industrije Severne Koreje, Kim Čen Sik, posetio Rusiju. On je više puta boravio na frontu gde je nadgledao lansiranje raketa KN-23, zajedno sa desetinama severnokorejskih oficira.

Prebacivanje trupa iz Severne Koreje u Rusiju

Prebacivanje severnokorejskih trupa počelo je između 8. i 13. oktobra, koristeći vojna plovila ruske mornarice. Četiri desantna broda i tri fregate su plovile između Rusije i Severne Koreje, prevozeći vojsku i opremu. Ovo je prvi put od 1990. godine da je ruska mornarica ušla u Severnu Koreju.

Trenutno se severnokorejske trupe nalaze u vojnim bazama na istoku Rusije – u Vladivostoku, Ussurijsku, Habarovsku i Blagoveščensku. Oni su opremljeni ruskom vojnom uniformom, opremom i čak dobijaju ruske pasoše, sa identitetima građana Burjatije i Jakutije.

Vojna pomoć iz Severne Koreje

Južnokorejska obaveštajna služba takođe iznosi procenu da je Severna Koreja već isporučila Rusiji oko 13.000 različitih kontejnera sa oružjem, uključujući municiju, balističke rakete i protivtenkovske raketne sisteme.

Prema izveštaju, postoji mogućnost da će, nakon obuke, severnokorejske trupe biti raspoređene na front. Ipak, to je neprecizna formulacija, jer "front" može značiti različite pozicije i operacije. Korišćenje severnokorejskih vojnika moglo bi se pokazati izazovnim zbog jezičkih barijera, koordinacije, motivacije i pitanja komandovanja.

Šire međunarodne posledice

Najgori scenario za Ukrajinu bio bi da severnokorejske trupe zamene ruske snage u pozadinskim operacijama i logistici, čime bi se oslobodile hiljade ruskih rezervista za direktne borbene operacije.

Pojava severnokorejskih vojnika u redovima ruske vojske značila bi ulazak ovog sukoba na potpuno novi međunarodni nivo, stvarajući ozbiljne izazove ne samo za Ukrajinu, već i za globalnu stabilnost.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Nikako ne smemo zaboraviti da nam je Izrael pomagao tokom rata u Bosni! Palestinski narod je bio žrtva i talac Hamasa! (VIDEO)
Live TV

Nikako ne smemo zaboraviti da nam je Izrael pomagao tokom rata u Bosni! Palestinski narod je bio žrtva i talac Hamasa! (VIDEO)

Jahja Sinvar, vođa Hamasa, ubijen je u u Gazi pre nekoliko dana, a nedavno je i pokušan napad dronom na privatnu rezidenciju izraelskog premijera Benjamina Netanjahua. Kako će ovo uticati na tok sukoba na teritoriji Izraela komentarisali su analitičar profesor dr Miloš Laban i inženjer telekomunikacija Avram Izrael tokom gostovanja u "Info jutru".

20.10.2024

09:36

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Mile peče rakiju, al' je ne okuša! Evo šta kaže!
Srbija

Mile peče rakiju, al' je ne okuša! Evo šta kaže!

Ove godine su kazandžije i lampeci za pečenje rakije posebno traženi, jer je šljiva u čačanskom kraju dobro rodila. Kolika je potražnja svedoče i liste čekanja, kod malobrojnih koji se ovim poslom još bave.

20.10.2024

17:27