• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/tvfront

20.10.2024

17:40

Putin konačno prelomio! Povukli se 2022. godine, sada idu da vrate sve! Ofanziva već počela, zna se i glavni pravac...

Shutterstock/Reuters

Vesti

Putin konačno prelomio! Povukli se 2022. godine, sada idu da vrate sve! Ofanziva već počela, zna se i glavni pravac...

Podeli vest

Ruska vojska ušla je u naselje Torskoje, koje se nalazi na krasnolimanskom pravcu. Ove položaje su Rusi izgubili 2022. godine nakon ukrajinske ofanzive na Harkovsku oblast.

Ruske snage su započele proboj na severu, zauzevši selo Nevskoje. Ovo osvajanje moglo je imati marginalni značaj, ukoliko ne bude podržano sa juga, što se sada i dogodilo.

Ukoliko Oružane snage Ruske Federacije uspeju da zadrže osvojene pozicije, to bi značilo da su na ovom frontu ubačene veće rezerve, što bi moglo dovesti do daljeg napredovanja u pravcu Limana.

Zauzimanje sela Nevskoje ima smisla samo ako stigne podrška sa juga. U ovom slučaju, velika teritorija pod kontrolom OSU sada se nalazi između ruskih snaga ispred sebe i vodene barijere iza.

Kroz ovaj prostor protežu se široki i dugi rukavci reke Žerbec.

Južno od sela Torskoje nalaze se čuvene šume oko Kremine. Južnije od njih primećuju se prva ruska prodora u pravcu Severjska. Gledajući širu sliku, vidimo napredak ruskih snaga od Kupjanska, na krajnjem severu, pa sve do Severjska, na jugu. Kupjansk, Torskoje i Seversk predstavljaju najistočnija ukrajinska uporišta duž celog fronta.

Oružane snage Ruske Federacije takođe napreduju prema Krugljakovki, selu kroz koje prolazi važan put preko reke Oskol. Ovo mesto nalazi se južnije od Kupjanska, a ruske snage već drže veći deo sela. Zauzimanje ovog ili bilo kog drugog mesta na reci Oskol dovelo bi OSU u opasnost na teritoriji od nekoliko desetina, pa čak i stotina kvadratnih kilometara.

Rusija raspolaže rezervama, i nije isključeno da je komanda odlučila da ih uputi na ovaj pravac.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Nikako ne smemo zaboraviti da nam je Izrael pomagao tokom rata u Bosni! Palestinski narod je bio žrtva i talac Hamasa! (VIDEO)
Live TV

Nikako ne smemo zaboraviti da nam je Izrael pomagao tokom rata u Bosni! Palestinski narod je bio žrtva i talac Hamasa! (VIDEO)

Jahja Sinvar, vođa Hamasa, ubijen je u u Gazi pre nekoliko dana, a nedavno je i pokušan napad dronom na privatnu rezidenciju izraelskog premijera Benjamina Netanjahua. Kako će ovo uticati na tok sukoba na teritoriji Izraela komentarisali su analitičar profesor dr Miloš Laban i inženjer telekomunikacija Avram Izrael tokom gostovanja u "Info jutru".

20.10.2024

09:36

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Mile peče rakiju, al' je ne okuša! Evo šta kaže!
Srbija

Mile peče rakiju, al' je ne okuša! Evo šta kaže!

Ove godine su kazandžije i lampeci za pečenje rakije posebno traženi, jer je šljiva u čačanskom kraju dobro rodila. Kolika je potražnja svedoče i liste čekanja, kod malobrojnih koji se ovim poslom još bave.

20.10.2024

17:27