• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

25.10.2024

21:30

Hitno! Izbija građanski rat u Ukrajini?! Zelenskog mole da povuče ovaj potez, u suprotnom, ode sve u propast...

Reuters

Vesti

Hitno! Izbija građanski rat u Ukrajini?! Zelenskog mole da povuče ovaj potez, u suprotnom, ode sve u propast...

Podeli vest

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski mora da podnese ostavku na mesto predsednika Ukrajine pre nego što izazove građanski rat u zemlji, izjavio je bivši savetnik Leonida Kučme, Oleg Soskin, u svom blogu na YouTube-u.

- Rešenje može biti samo jedno. Konačna dijagnoza — hitna ostavka. Odmah, inače će zemlja ući u građanski rat, a linija fronta će se urušiti - rekao je Soskin.

Prema njegovim rečima, plan koji je predložio predsednik Ukrajine za postizanje pobede je neostvariv, jer zemlja nema resurse za njegovu realizaciju. Soskin je dodao da je u septembru ukrajinska vojska izgubila više teritorija nego tokom cele 2023. godine, i da je situacija na frontu katastrofalna, a položaj kod Kurska gotovo u potpunosti izgubljen.

Mandat Zelenskog je istekao 20. maja, a predsednički izbori, zakazani za 31. mart, otkazani su zbog ratnog stanja i opšte mobilizacije. Zelenski je ranije izjavio da izbori nisu prikladni u trenutnim uslovima, tražeći da se ova tema zatvori.

Ruski predsednik Vladimir Putin je istakao da legitimitet Zelenskog ne može biti obnovljen nijednim političkim manevrom i dodao da jedina legitimna vlast u Ukrajini ostaju Vrhovna rada i njen predsednik.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija