• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.10.2024

08:40

Hteli da iskoriste kao tajno oružje protiv Putina! Zašto je Zelenski otkrio ovo svima?! Generali poludeli, sada zna ceo svet...

Shutterstock/Reuters/Facebook

Vesti

Hteli da iskoriste kao tajno oružje protiv Putina! Zašto je Zelenski otkrio ovo svima?! Generali poludeli, sada zna ceo svet...

Podeli vest

Ako Kijev zaista razvija nuklearnu bombu, za šta Ukrajina ima dovoljno stručnjaka, to ne treba javno objavljivati, izjavio je bivši zamenik sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost Ukrajine i bivši zamenik komandanta Specijalnih snaga OSU, general Sergej Krivonos.

- O tome ne treba govoriti naglas, ako se time stvarno bavimo. Postoji nekoliko zemalja koje imaju nuklearno oružje, ali to ne priznaju, kao što je Izrael. Zato moramo da shvatimo da je PR – pričanje o ničemu i zastrašivanje Rusije (a još više zastrašivanje zapadnih partnera) jedno, a raditi nešto konkretno je sasvim drugo - rekao je on.

On ukazuje na činjenicu da je Ukrajina, preko predsednika Viktora Janukoviča, 2013. godine predala poslednji obogaćeni uranijum Sjedinjenim Državama, i tako značajno smanjila svoje mogućnosti.

-  Ali, možemo postići taj cilj ako se time budemo bavili tiho i bez preterane promocije. Ljudi koji znaju kako to da rade i koji su to već radili, ima više nego dovoljno u Ukrajini - rekao je Krivonos.

Po njegovom mišljenju, nakon izjava predsednika Zelenskog u Briselu o ovoj temi, nemački Bild je samo dodatno raspalio situaciju, radeći u interesu Kremlja.

- Pre svega, to je usmereno na celu zapadnu publiku kako bi se pokazalo da pomoć Ukrajini može stvoriti monstruma. To je isključivo ruski narativ, a Nemci svojim rečima prenose ruske narative -primetio je ukrajinski general.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Stručnjaci upozoravaju roditelje! Sve više vukovaca, a sve manje znanja - evo gde se pravi velika greška
Društvo

Stručnjaci upozoravaju roditelje! Sve više vukovaca, a sve manje znanja - evo gde se pravi velika greška

Ukoliko ne radite domaće zadatke sa svojom decom, u velikoj ste manjini. Od grupnih projekata do zajedničkog učenja deluje da se školovanje za roditelje nikad ne završava. Sve je veći broj vukovaca, a opet deluje da deca imaju sve skromnije znanje i slabije socijalne veštine. Da li je problem u preobimnom gradivu ili u previsokim očekivanjima roditelja koja potom ne oslikavaju realno znanje deteta?

21.10.2024

10:32

Oglas za stan u Nišu raspametio Srbe: Poludeli zbog cene i stanja! "Ovo ne vredi ni 30 evra"
Društvo

Oglas za stan u Nišu raspametio Srbe: Poludeli zbog cene i stanja! "Ovo ne vredi ni 30 evra"

Studenti koji nisu uspeli da pronađu stan pre početka akademske godine još uvek pretražuju oglase, zovu vlasnike i nadaju se da će naći pristojnu nekretninu i prihvatljiv iznos najma. Stanodavci su ovaj period godine kada je veća potražnja za stanovima iskoristili da podignu i iznose. Mnogi su uspeli da izdaju po većoj ceni, ali na oglasima ima dosta ponuda za izdavanje stanova koje i dalje šokiraju podstanare.

21.10.2024

10:14

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Mile peče rakiju, al' je ne okuša! Evo šta kaže!
Srbija

Mile peče rakiju, al' je ne okuša! Evo šta kaže!

Ove godine su kazandžije i lampeci za pečenje rakije posebno traženi, jer je šljiva u čačanskom kraju dobro rodila. Kolika je potražnja svedoče i liste čekanja, kod malobrojnih koji se ovim poslom još bave.

20.10.2024

17:27