• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: the jerusalem post

27.10.2024

19:30

Iran na nogama! Ali Hamnei teško bolestan, a evo šta će se desiti u slučaju njegove smrti!

EPA

Vesti

Iran na nogama! Ali Hamnei teško bolestan, a evo šta će se desiti u slučaju njegove smrti!

Podeli vest

Iranski vrhovni vođa Ali Hamnei , star 85 godina, navodno je teško bolestan, a njegov drugi najstariji sin, Mojtaba Hamnei, verovatno će ga naslediti kada umre, objavio je subotnji izveštaj Njujork tajmsa .

U izveštaju se navodi da je Hamneijevo narušeno zdravstveno stanje izazvalo „tihu bitku“ oko njegovog nasledstva. Takođe je navedeno da će Korpus gardista islamske revolucije imati reč o tome ko će postati ajatolahov naslednik,  prenosi The Jerusalem post. 

Zabrinutost je rasla zbog Hamneijevog naslednika nakon što je bivši iranski predsednik Ebrahim Raisi poginuo u padu helikoptera prošlog maja.

Hamnei je bio vrhovni vođa od 1989. godine, kada je umro Ruholah Homeini, prvi koji je nosio tu titulu.

Izveštaj dolazi nakon odgovora Izraela na napad iranskog balističkog projektila

Izveštaj Tajmsa došao je ubrzo nakon što je Izrael odgovorio na napad iranskih balističkih raketa početkom meseca udarom na brojne vojne lokacije u subotu rano ujutro.

Iranski zvaničnici su rekli da ne žele eskalaciju sa Izraelom, dodaje Tajms .

Dok je napadao vojne ciljeve u Iranu , u izveštajima se navodi da je Izrael takođe napao mete u Iraku i Siriji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!
Politika

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!

U svom najnovijem izdanju, tajkunski list "Danas" pokazao je svoje pravo lice, čak i na naizgled benignoj temi. U naslovnoj priči, koja se prvobitno činila neutralnom, uredništvo je odlučilo da doda malo "sočnosti" - najpre su izbacili jednu rečenicu, a zatim su pokušali da manipulištu s podnaslovima u kojima se spominju "ljudska prava", "demokratija" i "autojkratija".

28.10.2024

07:49

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija