• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: tanjug

28.10.2024

19:14

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Horor u Pekingu! Deca leže u krvi na asfaltu, napad kod škole u elitnom delu Kine!

EPA

Vesti

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Horor u Pekingu! Deca leže u krvi na asfaltu, napad kod škole u elitnom delu Kine!

Podeli vest

Pet osoba je danas povređeno, od kojih troje dece, u napadu nožem u blizini jedne škole u Pekingu, saopštila je policija.

Napad se dogodio u severozapadnoj pekinškoj četvrti Haidijan, preneo je AP.

Kako je navela kineska policija, niko od povređenih nije životno ugrožen.

Za napad je osumnjičen 50-godišnji muškarac koji je uhapšen na licu mesta i nalazi se pod istragom, dodala je policija.

U saopštenju je navedeno da se napad dogodio pored jedne poznate osnovne škole.

U Kini se ove godine dogodilo više napada nožem, a nekoliko njih dogodilo se među školskom decom, podsetio je AP.

Prošlog meseca, desetogodišnji japanski učenik je ubijen nakon napada nožem u blizini svoje škole u južnom gradu Šenžen.

U drugom napadu koji se dogodio u junu na školskoj autobuskoj stanici u Sudžou ranjeni su jedna žena i njeno dete, a ubijena je Kineskinja koja je pokušala da interveniše.

Napad nožem se dogodio i početkom oktobra kada su ubijene tri osobe, a 15 povređeno  u jednom supermarketu u Šangaju.

Kako navodi AP, Kina ima oštre propise o ograničenju posedovanja oružja privatnim licima, pa su noževi i eksplozivi ručne izrade neke od najčešćih vrsta oružja.  
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Hronika

Šok! Alija više puta prijavljivan policiji da šeta po selu sa puškom! Meštani Sokolca upozoravali na ubicu! (FOTO/VIDEO)
Užas

Šok! Alija više puta prijavljivan policiji da šeta po selu sa puškom! Meštani Sokolca upozoravali na ubicu! (FOTO/VIDEO)

Porodica ubijenih Milanke i Jovana Madžgalja tvrdi da je Alija, osumnjičeni za njihovo ubistvo, već dobro bio upoznat sa terenom pre zločina jer je danima pre tragedije boravio u šumi u blizini njihove kuće. Meštani sela kažu da su tih dana više puta zvali policiju i prijavljivali da čovek sa puškom šeta po selu, ali da reakcije nije bilo sve do dana ubistva.

28.10.2024

16:30

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set