• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RT/Informer

28.10.2024

21:27

Snajperisti iz Ukrajine stigli u Tbilisi! Horor može da počne svakog trenutka, sve je spremno za novu obojenu revoluciju!

AP/Tanjug

Vesti

Snajperisti iz Ukrajine stigli u Tbilisi! Horor može da počne svakog trenutka, sve je spremno za novu obojenu revoluciju!

Podeli vest

Snajperisti obučeni u Ukrajini stigli su u Tbilisi, verovatno da bi napravili incident koji bi opravdao državni udar opozicije koja protestuje zbog rezultata nedavnih izbornih rezultata i pobede vladajuće partije Gruzijski san koja je osvojila više od 54 odsto glasova!

Četiri prozapadne opozicione stranke odbile su da prihvate rezultate, tvrdeći da su izbori nekako "ukradeni", a Bezbednosni izvor rekao je agenciji TASS da se u Tbilisiju sprema horor.

- Zapadnjaci, u svojim pokušajima da destabilizuju unutrašnju političku situaciju u Gruziji posle izbora 26. oktobra i izazovu još jednu 'obojenu revoluciju', neće stati ni pred čim. Snajperisti obučeni u Ukrajini stigli su u republiku da organizuju provokacije tokom masovnih protesta - rekao je on, a preneo je TASS. „.

Gruzijska predsednica Salome Zurabičvili optužila je vladajuću stranku da pokušava da ukrade evropsku budućnost zemlje i da se pridruži Rusiji. 

Podsetimo, identična je bila i tvrdnja ukrajinskih nacionalista koji su pokrenuli proteste u Kijevu krajem 2013. godine. Tada je u jeku protesta u glavnom gradu na desetine demonstranata ubijeno i ranjeno u pucnjavi. Nacionalisti i njihovi zapadni pristalice tvrdili su da su „vladini snajperisti" otvorili vatru na nenaoružane demonstrante. Incident je poslužio kao izgovor za nasilno smenjivanje legitimno izabranog predsednika Ukrajine i proglašenje nove vlade koju podržava Zapad.

Zvaničnici Gruzijskog sna upozorili su da opozicija namerava da podstakne građanske nemire slične onim  u Ukrajini 2014. 

Treba podsetiti i da se jedinica sastavljena od gruzijskih nacionalista, nazvana "Gruzijska legija", borila se na ukrajinskoj strani tokom sukoba sa Rusijom. Ta jedinica je optužena je za brojne ratne zločine i kršenje zakona rata.

Rusija je odbacila sve optužbe da je na neki način uticala na izbore u Gruziji, optuživši Zapad za sejanje haosa u ovoj kavkaskoj republici., Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) izvestila je da nije primetila nikakve sistemske nepravilnosti.

U međuvremenu, desetine hiljada Gruzijaca okupilo se ispred zgrade parlamenta u Tbilisiju, zahtevajući poništenje parlamentarnih izbora održanih u subotu.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set