• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Informer

12.05.2023

16:41

Živimo u svetu DECE ANDROIDA! 300 LAJKOVA NA INTERNETU zna više o vama nego što znaju vaša majka i muž!

Informer

Podkast

Živimo u svetu DECE ANDROIDA! 300 LAJKOVA NA INTERNETU zna više o vama nego što znaju vaša majka i muž!

Podeli vest

Velika količina vršnjačkog nasilja dolazi upravo sa interneta i društvenih mreža. Marketinški stručnjak Saša Borojević bio je gost Informer podkasta i pokušao je da nam objasni mračnu stranu interneta

- Živimo u svetu dece andorida. Danas su deca odsečena od stvarnosti. U periodu korone njima je oduzeta mogućnost da se viđaju sa drugima, da se poljube, pa čak i zadirkuju - rekao je Saša Borojević za Informer podkast.

Deca nemaju empatiju, među njima vlada potpuno odsustvo osećanja za stvarnost. Ta deca, bez trunke empatije, lako mogu da krenu stranputicom u svetu inteneta. Algoritam društvenih mreža postje sve bolji i preciziniji.

- Vaši lajkovi na mrežama govore o vama. Postoji podatak da 250 vaših lajkova znaju o vama više nego vaša majka, a 300 lajkova znaju više o vama nego vaša majka i vaš bračni drug zajedno - objasnio je Saša Borojević.

Borojević je govorio i o aplikacijama u svetu koja decu lako mogu da uvuku u industriju pornografije. Takođe, pedofilija je sve prisutnija i sve dostupnija na intenertu, a da roditelji ne znaju ništa o tome.

Deci se ne može u potpunosti zabraniti internet, ali se može kontrolisati, postoje čak i aplikacije za to.

Više pogledajte u podkastu ispod:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Clanbiblioteke

pre 11 meseci

G-Borojevicu, gde su sada zahtevi za promenu zakona o nasilju u porodici, zakona o pravima deteta. Da li ste dobili po usima posle najave da se ovi zakoni menjaju.Mislio sam izaci na ulicu iskakati od srece sto se pojavio jedan pametan covek i vici za rukav svakog poznanika da glasa za promene zakona koji stvarni su na stetu i dece i porodice. Dakle da ne duzim i Vi ste jos jedan poltron , zar mislite da smo svi glupi i da smo zaboravili Vase kazivanje i Vasu euforiju za izmenu navedenih zakona. Vi ste sramota kao i oni kpji su usvojili te zakone!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija