• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.10.2024

07:00

Osmanijeva zaboravila da uzme terapiju, pa totalno prolupala: Kurtijevi batinaši terorišu Srbe, a njegova marioneta poručuje da se lažna država temelji na slobodi i ljudskim pravima?!

Reuters

Vesti

Osmanijeva zaboravila da uzme terapiju, pa totalno prolupala: Kurtijevi batinaši terorišu Srbe, a njegova marioneta poručuje da se lažna država temelji na slobodi i ljudskim pravima?!

Podeli vest

Takozvana predsednica lažne države Kosovo govorila je na, široj javnosti nepoznatoj, međunarodnoj konferenciji "Evolucije u savremenom ustavnom pravosuđu – primer regiona Balkana". Ona je tom prilikom iznela niz nebuloznih izjava i zaključaka o navodnim ljudskim pravima i slobodi u fiktivnoj državi.

Osmanijeva je poručila da je takozvana država Kosovo čvrsto posvećena principima koji "definišu njenu demokratiju", a to su "sloboda, vladavina prava i ljudska prava".

- Ove vrednosti leže u srcu našeg Ustava, a mi stojimo snažno i nepokolebljivo u našoj svakodnevnoj posvećenosti njihovom održavanju - besramno je slagala albanska političarka, praveći se mrtva po pitanju represije koju sprovodi njen mentor terorista Aljbin Kurti, a koja se svakodnevno odvija nad srpskim narodom na Kosmetu.

 

 

Kakva su to, Vjosa, ljudska prava kada Srbi ne smeju slobodno da se šetaju ulicama svojih gradova iz straha da ne budu uhapšeni bez ikakvog razloga? Kakva je to sloboda kad se na srpsku decu puca samo zato što su Srbi? Kakva je to vladavina prava kad se Srbima ukida domaća novčana valuta, onemogućava uvoz robe iz centralne Srbije i zatvaraju banke preko kojih su dobijali novac neophodan za život? Odgovore na ova pitanja, naravno, nikada nećemo dobiti od Osmanijeve, ali najmanje što može da učini je da se suzdrži od prosipanja mudrosti o navodnoj slobodi i ljudskim pravima na teritoriji Kosova i Metohije.

Osim ako se navedeni "principi" lažne države ne odnose samo na one koje oni smatraju ljudima (a Srbi, po njoj, to izgleda nisu), jer bi u tom slučaju njena govorancija imala neku prođu... Možda.

Inače, Osmanijeva nije prva koja je ovih dana indirektno poručila da su Srbi manje od ljudi, budući da je osvedočeni srbomrzac, NATO i albanski lobista Gunter Felinger, takođe juče kukao i pozivao Evropu da osigura ljudska prava Albancima na Kosmetu, naravno bez i jedne reči o tome kroz šta Srbi tamo prolaze.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Kurtijevo iživljavanje nad našim narodom ne prestaje: Srbinu prete zatvorom zbog studentskih protesta iako nema nikakve veze s njima!
Politika

Kurtijevo iživljavanje nad našim narodom ne prestaje: Srbinu prete zatvorom zbog studentskih protesta iako nema nikakve veze s njima!

Savetnik rektora pri Univerzitetu u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici Nemanja Biševac rekao je za Kosovo onlajn da ga je takozvana kosovska policija pozvala na razgovor nakon današnjeg studentskog protesta, označivši ga kao organizatora. Međutim, Biševac ističe da on nije učestvovao ni u protestu, ni u njegovoj organizaciji.

23.10.2024

17:27

sledeća vest

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set