• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.10.2024

19:22

Vučević se sastao sa Marfijem: Srbija strateški opredeljena da jača saradnju sa SAD u svim oblastima (FOTO)

printscreen

Vesti

Vučević se sastao sa Marfijem: Srbija strateški opredeljena da jača saradnju sa SAD u svim oblastima (FOTO)

Podeli vest

Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević ocenio je danas u razgovoru sa direktorom spoljnopolitičkog odbora Senata Sjedinjenih Američkih Država Demijanom Marfijem da je Srbija strateški opredeljena da jača saradnju sa SAD u svim oblastima, na obostranu korist građana dve države.

Predsednik Vlade je istakao da je Srbija u poslednjih dvanaest godina, intenzivno radila na jačanju odnosa sa SAD, posebno u kontekstu regionalne stabilnosti, borbe protiv terorizma i ekonomskog razvoja, te da će nastaviti to da čini i ubuduće.

Foto: Foto: Tanjug/Marko Đoković

 

On je naveo da je za Srbiju od ključnog interesa očuvanje stabilnosti u regionu i jačanje regionalne saradnje.

Premijer Vučević izrazio je zadovoljstvo i potpisivanjem ugovora o saradnji sa SAD u oblasti energetskog sektora, imajući u vidu da su energetska stabilnost zemlje i sprovođenje Zelene agende važni prioriteti naše države.

Naveo je da je Srbija zainteresovana za privlačenje američkih investicija i pozvao kompanije iz ove zemlje da učestvuju na specijalizovanoj izložbi Ekspo 2027, koja predstavlja izuzetnu priliku za promovisanje Srbije i njenog tržišta.

Foto: Tanja Andric

 

Direktor spoljnopolitičkog odbora Senata SAD Demijan Marfi ocenio je da ova zemlja pruža podršku u pitanjima bezbednosti i regionalne stabilnosti, inicijativama koje doprinose miru i stabilnosti u regionu, kao i u procesu evropskih integracija Srbije.

On je istakao da SAD podržava dijalog i implementaciju dogovorenog u okviru Briselskog sporazuma, koji predstavlja pravi put za postizanje kompromisnog rešenja.

Ocenjujući kao veliki uspeh organizaciju izložbe Ekspo 2027 u Srbiji, Marfi je naglasio važnost ekonomske saradnje i istakao značaj programa i inicijativa za privlačenje američkih investicija u Srbiji, koje uključuju podršku malim i srednjim preduzećima i razvoju infrastrukture.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set