• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir/Informer/D. I.

03.08.2022

21:28

DEJANU PRETE, TVRDE DA SE IGRA VEROM! Dragojević želeo krštenjem da skine prokletstvo!

printscreen instagram

Rijaliti

DEJANU PRETE, TVRDE DA SE IGRA VEROM! Dragojević želeo krštenjem da skine prokletstvo!

Podeli vest

Pobednik pete sezone "Zadruge", Dejan Dragojević imao je želju da se krsti u manastiru Krušedol, kao i da mu kum bude Lepi Mića, ali je od te namere odustao kada je počeo da dobija pretnje

Dejan je planirao da se krsti na Ilindan, 2. avgusta u manastiru Krušedol na Fruškoj gori jer je posle pobede u "Zadruzi" odlučio je da promeni način života za 180 stepeni. Jedan od prvih koraka na ovom putu bilo je i da se oslobodi svih grehova i prokletstva koje ga je pratilo otkako je promenio veru.

Foto: printscreen

Odustao od krštenja... Dejan Dragojević
POPUSTIO POD PRITISKOM PRETNJI

Međutim, nakon što je izašao iz rijalitija i otišao u roditeljski dom u Veternik, a kada je Lepi Mića i zvanično pristao da mu bude kum na krštenju, kako saznajemo od dobro obaveštenih izvora, Dejan je počeo da dobija brojne pretnje sa raznih strana, a posebno iz Šepka. Tamo su posebno bili ogorčeni na ovu njegovu odluku jer su ga prihvatili kao svog, te su ovaj njegov potez shvatili kao uvredu najgore vrste.

Ekstemisti su mu pisali u porukama preko društvenih mreža da se ni slučajno ne igra s tim stvarima i da onaj ko je prihvatio njihovog boga kao gospodara svoga ne sme da menja svoju odluku jer će ga stići teška kazna i osveta. Dejanu nije bilo svejedno i nakon toga je dobro razmislio i odustao od primanja pravoslavlja. Doneo je odluku da o tome javno ne govori pa, ako jednog dana odluči da se krsti u pravoslavnoj crkvi, on o tome neće javno govoriti, kao što se o veri ni do sada nije hteo izjašnjavati. Jedino je u emisiji "Narod pita" na pitanje gledalaca šturo odgovorio:

Foto: PrintScreen/Zadruga Official

Dragojević dobio pretnje...

- Neće se desiti krštenje. Nije došlo do promene plana, bila je priča u rijalitiju. Ja se nisam uopšte čuo s Mićom, treba da ga zovem, ali ne volim da budem u lažnoj komunikaciji. Postoji par osoba s kojima ću da održim kontakt, ali ne sad.

Inače, iako se mislilo da je Dejan promenio veru, istina je da on do sada nije bio kršten u pravoslavnoj veri. Njegova porodica je mešovita, ima i katolika i pravoslavaca, i poštuju se svi praznici.

Foto: printscreen

Lepi Mića je trebalo da mu kumuje

S druge strane, Lepi Mića kaže da ne zna tačan razlog Dejanove promene odluke da se krsti i da mu on bude kršteni kum.

- Pretpostavljam da je odustao da se nekom ne bi zamerio. Čuli smo se nedavno i rekao mi je da ostaje pri stavu da ne želi da primi pravoslavlje. Ja nisam pravoslavni sveštenik pa da nekog prisiljavam da se krsti ukoliko on to ne želi. Moja želja i predlog da mu budem kum i da ga krstim i dalje ostaju. Na njemu je da me okrene i sve će se postići jednim pozivom - rekao nam je Mića. Pozvali smo i manastir Krušedol, a jedan od monaha, koji je zamolio da ostane anoniman, rekao nam je da nikakvo krštenje pod imenom Dejana Dragojevića nije bilo u planu za praznik Sv. Ilije.

Komšije ga zvale Fatija iz Šepka: Dejan je primio islam i išao u džamiju

Dejan je, prema izjavama bivših komšija iz Šepka, primio islam i prihvatio je sve običaje dok je bio u braku s Dalilom kao pravi musliman. Njihova prva komšinica Fatija je za Kurir rekla da je on klanjao i išao u džamiju. - Dejan, srce moje, uzeo je našu veru, išao u džamiju, učio Kuran, klanjao, postio ramazan, sve živo... Duša moja, da ga tako prevari. Dejan je miran, nije se čuo dok je bio ovde. Takav se više ne rađa - rekla je ona tada.

BONUD VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17