• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Ljubenović

06.01.2019

09:04

DUŠAN JOVANČIĆ ZA INFORMER: I dok sam igrao za Jagnjilo, hteo sam sa Zvezdom u Ligu šampiona!

Crvena zvezda

DUŠAN JOVANČIĆ ZA INFORMER: I dok sam igrao za Jagnjilo, hteo sam sa Zvezdom u Ligu šampiona!

Podeli vest

Igrao sam za Šumadiju iz Jagnjila, ali sam i tada maštao da u dresu Zvezde budem deo Lige šampiona, kaže Dušan Jovančić (28) u intervjuu za Informer

Iskusni vezista je za pet godina prešao put od trećeligaša iz okoline Mladenovca do dresa najtrofejnijeg srpskog kluba, sa kojim je ove sezone igrao u elitnom evropskom takmičenju!

Jovančić je karijeru počeo 2008. u beogradskom niželigašu Slaviji, a potom je igrao za Šumadiju, Zemun, Borac iz Čačka i Vojvodinu. Na "Marakanu" je stigao letos nakon isteka ugovora sa Vojvodinom.

Iako je njegov dolazak ostao u senci transfera Marka Marina, Gorana Čaušića, Ričmonda Boaćija i Džonatana Kafua, Dušan je na terenu pokazao da zaslužuje mesto u ekipi Vladana Milojevića. Vodio je borbu sa vedetama Liverpula, PSŽ-a i Napolija i neretko izlazio kao pobednik iz tih bitaka, što ga je učinilo jednim od miljenika navijača.

Imali ste atipičan put za srpskog fudbalera. Preko Slavije sa Ade i Šumadije iz Jagnjila sada ste došli do Zvezde. Kako gledate na taj period karijere?

Hteo ga i Partizan

Prošle zime je Partizan pokušao da vas dovede, ali vi ste produžili ugovor sa Vojvodinom, da biste na kraju sezone potpisali za Zvezdu?
- Tačno je da je bilo kontakta sa Partizanom, ali ništa konkretno. Tada sam odlučio da ostanem u Vojvodini. Potom me je zvala Zvezda i mislim da sam napravio pravi izbor.

- Zaobilaznim putem sam stigao do Zvezde i ponosan sam na to. S druge strane, žao mi je što ranije nisam došao do ovog nivoa fudbala, ali sve se dešava s razlogom, pa tako i ovo. I dok sam igrao za Slaviju i Šumadiju, maštao sam o Ligi šampiona i verovao da mogu da budem ovde gde sam danas.

Da li ste u nekom trenutku, dok ste igrali u nižim ligama, pomislili da ostavite fudbal?

- Prolazio sam kroz teške trenutke, bilo je momenata kada nisam video poentu u onome što radim, ali nikada nisam pomislio da batalim fudbal. Nije lako kada igrate gotovo bez plate. I to što dobijete je malo i neredovno, ali ja volim fudbal i nije mi padalo na pamet da odustanem. Veliku podršku sam imao u porodici.

Mnogo velikih fudbalskih imena je došlo letos u Zvezdu, pa je vaš dolazak ispraćen sa manje pompe. Ipak, tokom sezone postali ste važan deo ekipe. Kako na to gledate?

- Kada u Zvezdu dođe neki igrač iz naše lige, na njega se gleda kao da je tu samo da popuni broj. Navijači i javnost su verovatno tako i na mene gledali, ja sam bio svestan toga i nije mi smetalo. Drago mi je što sam uspeo da ih ubedim u suprotno.

Foto: starsport

Koja je bila teža utakmica, ona u Trnavi ili u Salcburgu?

- Iskren da budem, ne znam. Obe su bile veoma važne, prva nam je garantovala igranje u Evropi, a druga toliko željenu Ligu šampiona. Možda je veća tenzija bila pred utakmicu sa Spartakom.

Kakav je bio osećaj po završetku meča u Salcburgu i remija (2:2), koji je Zvezdi doneo Ligu šampiona?

- To je neverovatan osećaj. Ne znaš šta da radiš od sreće, zaista je neopisivo. Salcburg nam je dao golove krajem prvog i na početku drugog dela igre i ne mogu da kažem da sam mislio da je gotovo, ali sam se uplašio.

Za Božić sa porodicom i devojkom

Koje su vam novogodišnje želje i gde ćete i sa kim proslaviti Božić?
- Novu godinu sam dočekao sa devojkom, a za Božić će tu biti i moja porodica. Svi zajedno ćemo proslaviti ovaj praznik. Što se želja tiče, mogu samo da poželim da mi 2019. godina na profesionalnom planu bude kao prethodna. Mislim da će to biti sasvim dovoljno i ne bih imao ništa protiv da bude tako.

Kako je izgledalo igrati protiv Liverpula, PSŽ-a i Napolija?

- Neverovatne ekipe, to je nivo fudbala koji je nezamisliv u Superligi. Na mene je najjači utisak ostavio Napoli. Oni baš igraju timski i prosto melju protivnika dok ne postignu gol. Liverpul i Pariz Sen Žermen više se oslanjaju na individualni kvalitet.

Kakav je osećaj igrati protiv ovih timova na punoj "Marakani"?

- Spektakularan. Na zagrevanju već budu pune tribine, ali kada uđem u tunel i kada čujem onaj huk, naježim se. "Delije" su bile neverovatne, koreografije koje su bile na tribinama, navijanje, ma sve... Hvala im što nam pružaju podršku.

Pre pet godina igrali ste niželigaški fudbal, gde sebe vidite za pet godina?

- Nikada nisam gledao toliko daleko. Sada uživam u Zvezdi, lepo mi je ovde i želim da osvojim duplu krunu i da ponovo pokušamo da uđemo u Ligu šampiona. Planovi su mi vezani za Zvezdu, a ako bih mogao da biram gde bih nastavio karijeru, to bi možda bila Primera. Mislim da bih se u Španiji najbolje snašao.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Red Devils85

pre 5 godina

Jos da te strucnjak'Miloje primetio na vreme.Kod tebe sve kasni i svi.Ali ipak nikad nije kasno.Sjajan igrac.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija