• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.10.2019

23:03 >> 23:00

(VIDEO) MIROTIĆU PRIJALE OVACIJE, BARSA SIPALA SO NA RANU ZVEZDI! Crveno-beli lako ispustili 13 poena prednosti, Katalonci nose pobedu iz Pionira!

Crvena zvezda

(VIDEO) MIROTIĆU PRIJALE OVACIJE, BARSA SIPALA SO NA RANU ZVEZDI! Crveno-beli lako ispustili 13 poena prednosti, Katalonci nose pobedu iz Pionira!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Barselone sa 65:73 (16:12, 20:21, 13:24, 16:16) i tako doživeli četvrti vezani neuspeh. Crveno-beli su olako ispustili 13 poena prednosti i potpuno zakazali u drugom poluvreme omogućivši Kataloncima da se sa pobedom vrate kući

 

Smena trenera Milana Tomića ostavila je maha na igrače šampiona ABA lige. Bleda partija grogirane Zvezde nije bila ni približno dovoljna da se porazi ekipa Svetislava Pešića koja zadovoljna ide kući.

(VIDEO) OGNJENE, KAPA DOLE! Kuzmić prvi put na parketu posle velike životne drame!

Sve je bilo skoro pa savršeno tokom prvog poluvremena. Zvezda je kontrolisala meč, nije dopuštala rivalu da se približi na manju razliku. Odbrana kao pod konac odvajala je Barselonu od šanse da poentira pa su iznuđeni šutevi završavali kao defanzivni skokovi igrača Zvezde. Tokom prvih 10 minuta centarska linija crveno-belih savršeno je rešavala gotovo svaku situaciju pod košem pa je Majkl Odžo brzo skupio pet poena (do kraja meča ubacio svega sedam). Nikola Mirotić i Brendon Dejvis držali su goste u igri.

Foto: Starsportphoto

Zvezdinih "pet minuta" došlo je u pravo vreme. Serija trojki Fajea podržana sjajnim reakcijama u odbrani pre svega Čarlsa Dženkisa i laki poeni u kontri doveli su do 13 poena prednosti za crveno-bele, ali kao da je tada sve stalo. Od tog momenta gosti počinju svoj povratak u ovaj meč, pa su do poluvremena uspeli da smanje prednost na "samo" tri razlike. Videli su domaći navijači i Ognjena Kuzmića po prvi put nakon velike drame koju je preživeo, a on ih pozdravio sa poenima u prvom napadu na parketu.

Tokom treće deonice desio se potpuni fijasko ekipe Andrije Gavrilovića. Kao da su Mirotiću prijale ovacije sa tribina pa je krenuo u atak. Probili su se i Kajl Kjurik i Roland Šmic pa je Barselona sa 23:14 tokom 10 minuta uspela da u potpunosti okrene meč u svoju korist. Potpuno je zakazao šut Zvezde, dovoljno o tome govori i samo dva ubačena šuta za tri poena u drugom poluvremenu i to u poslednjem minutu meča, kao i dosta promašenih slobodnih bacanja (9/16).

Foto: Starsportphoto

Pokušala je Zvezda da uhvati priključak u poslednjih 10 minuta, ali je bilo teško nadoknaditi minus od 15 poena, pa je Barselona lagano privela posao kraju. Crveno-beli su ovim porazom ušli u seriju od četiri vezana neuspeha. 

Najefikasniji igrač na meču bio je Nikola Mirotić koji je ubacio čak 21 poen, a odličnu podršku imao je u Kajl Kjurik koji je dodao 15. U sastavu Zvezde samo je Džejms Gist bio dvocifren sa 10, a pratio ga je Mohamed Faje sa osam poena.

 

 

 

 

CRVENA ZVEZDA - BARSELONA 65:71 (16:12, 20:21, 13:24)

Hala: Aleksandar Nikolić (Beograd), Sudije: Oleg Latiševs (Letonija), Žozef Bisang (Francuska), Marčin Kovalski (Poljska).

CRVENA ZVEZDA: Kuzmić, Čović, L.Braun, Perperoglu, Davidovac, Lazić, Faje, Dobrić, Gist, Dženkins, Simanić, Odžo.

BARSELONA: Dejvis, Hanga, Šmic, Pustovi, Orijola, Abrines, Higins, Kurik, Bolmaro, Martinez, Mirotić, Tomić.

KRAJ!

ČETVRTA ČETVRTINA:

40. minut - Dobrić polovičan sa penala, ali se kasno Zvezda upalila.

39. minut - Dve trojke Zvezde, prvo Fajea, a onda i Gista za "minus sedam".

37. minut - Ne ide, pa ne ide. Mirotić ponovo neumoljiv, opet je dvocifrena prednost za Barselonu.

37. minut - Nesportski faul Higinsa, Davidovac realizuje samo jedno bacanje.

36. minut - Malo organizovanija igra Zvezde, Gist pogađa za dva i sada je ponovo razlika jednocifrena.

34. minut - Pokušava sada Dobrić da malo oživi crveno-bele. Pogađa za dva poena i smanjuje na 11 razlike.

32. minut - Trojka Šmica, ne izgleda ovo baš najbolje po Zvezdu.

31. minut - Ante Tomić lagano poentira i donosi po prvi put dvocifrenu prednost gostima. Na drugoj strani Braun maši, a onda ponovo Hrvat siguran.

Foto: Starsportphoto

TREĆA ČETVRTINA:

30. minut - Loše, baš loše. Trojka Kjurika za "plus osam".

30. minut - Šmic zakucava u kontri, najveća prednost za goste - 48:54.

29. minut - Faje prekida agoniju, ali i pravi faul pa će Barselona imati dva penala.

28. minut - Nesportski faul Mohameda Fajea, Dejvis pogađa oba penala.

27. minut - Dejvis malo šta promašuje večeras, novi poeni za igrača Barselone i sada je 44:48. Gist sa penala prekida seriju Katalonaca, ali samo jednim pogotkom.

26. minut - Mirotić neumoljivi za prvu prednost Barselone na ovom meču.

26. minut - Trojka Kajla Kjurika za prvo izjednačenje na meču još od početka.

25. minut - Serija Barselone i poeni Mirotića za 42:41. Uspeva da odgovori Simanić.

23. minut - Dejvis svojim 10. poenom smanjuje prednost.

22. minut - Serija poena Lorenca Brauna, brza dva polaganja Amerikanca i crveno-beli idu na "plus sedam". Pešić traži tajm-aut.

21. minut - Nakon nekoliko uvodnih promašaja Odžo zakucavanjem razbija monotoniju i uvećava prednost Zvezde. Međutim, Dejvis siguran sa polu distance.

Foto: Starsportphoto

DRUGA ČETVRTINA, POLUVREME:

20. minut - Serijom 6:0 i trojkom Hange Barselona završava prvo poluvreme. Olako su crveno-beli ispustili 13 poena predosti pa na odmor idu sa "samo" tri poena razlike.

19. minut - Simanić polovičan sa penala, a na drugoj strani Šmic hvata ofanzivni skok i omogućuje poene Dejvisu. Sada tajm-aut zove Gavrilović.

17. minut - FAJE ZA TRI! Zvezda ima 13 razlike! Ipak, odmah stiže odgovor istom merom Mirotića.

16. minut - Dugo se čekao njegov povratak. Cela hala ispratila je aplauzima ulazak Ognjena Kuzmića u igru, a centar Zvezde ofanzivnim skokom došao do prvih poena. Zvezda ide na "plus 10".

14. minut - Higins uspeva da iskoristi rupu koja je nastala u odbrani i lagano poentira. Odmah stiže odgovor Perperoglua.

14. minut - GIST! Nova trojka Zvezde, a onda sjajna reakcija u odbrani i poeni u kontri Perperoglua. Pešić zove tajm-aut.

13. minut - Serija trojki, sada je Higins ostao sam i kaznio nepažnju crveno-belih. 

12. minut - Trebala je trojka Zvezdi, a u pravom momentu Ognjen Dobrić siguran! Nakon toga sjajna odbrana crveno-belih, ali maši Perperoglu za tri.

11. minut - Druga četvrtina počinje trojkom Kjurika koji smanuje prednost Zvezde na samo poen prednosti.

Foto: Starsportphoto

PRVA ČETVRTINA:

10. minut - Perperoglu siguran, crveno-beli završavaju prvu četvrtinu sa 16:12.

8. minut - Odlična odbrana Zvezde, istekao je napad Barselone. Faje nije uspeo da se nagradi trojkom na drugoj strani terena.

8. minut - Sjajna reakcija i brze ruke Čarlsa Dženkinsa u odbrani pa lagano polaganje za erupciju oduševljena u Pioniru!

7. minut - Koncentrisan Mirotić za nove poene. Dobra odbrana Zvezde održava prednost.

6. minut - Simanić! Prva trojka Zvezde za 12:6!

5. minut - Odžo polovinač sa penela dolazi do svog petog poena, Dejvis stiže do svojih prvih poena.

4. minut - Prva osetnija prednost Zvezde. Lorenco Braun se prošetao do koša i sada je "plus četiri".

2. minut - Odličan napad crveno-belih i Majkl Odžo lagano zakucava za novo vođstvo domaćih. Na drugoj strani Nikola Mirotić za novo izjednačenje.

1. minut - Zvezda otvara meč poenima Boriše Simanića, ali na drugoj strani Adam Hanga uzvraća.

21.00 - Utakmica je upravo počela!

20.45 - Trener Barselone Svetislav Pešić dočekan je uz ovacije:

20.31 - Ono što je sada poznato jeste to da u sastavu Zvezde neće biti Bilija Berona, kao ni Derika Brauna. Barsa je ozbiljnom problemu što se tiče povreda - Pešić ne može da računa na Kevina Pengosa, Tomu Ertela, Paua Ribasa, Viktora Klavera i Malkolma Dilejnija.

20.16 - Dobra vest za Zvezdu je to da su Ognjen Kuzmić i Džejms Gist u protokolu za meč pa će biti na raspolaganju treneru Andriji Gavriloviću.

20.10 - Lep gest navijača Zvezde. Gromoglasnim aplauzom pozdravili su Nikolu Mirotića koji je nedavno oduševio javnost kada je donacijom od 30.000 evra pomogao u izgradnji kuće porodici Kojović.

20.06 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču trećeg kola Evrolige između Crvene zvezde i Barselone. Težak zadatak čeka crveno-bele koji pokušavaju da izađu iz krize nakon odlaska Milana Tomića sa mesta trenera. Uz informer.rs pratite uživo dešavanja iz Pionira.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Ministar Selaković na promociji kulturne razmene Srbije i Kine! Što planine i reke razdvajaju, prijateljstva spajaju
Politika

Ministar Selaković na promociji kulturne razmene Srbije i Kine! Što planine i reke razdvajaju, prijateljstva spajaju

Ministar kulture Nikola Selaković istakao je na promociji kulturne razmene Srbije i Kine sa temom „Što planine i reke razdvajaju, prijateljstva spajaju“ koju je, u okviru zvanične posete predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga našoj zemlji organizovala Kineska medijska grupa u saradnji sa Radio-televizijom Srbije da, zahvaljujući susretu na najvišem nivou, danas imamo sjajnu priliku da dodatno ojačamo domen kulturne saradnje.

07.05.2024

19:04

TV

Evo kakva simbolika se krije u datumu posete kineskog predsednika Srbiji! Ugovori i sporazumi koje donosi Si Điping unaprediće srpsku privredu! (VIDEO)
Live TV

Evo kakva simbolika se krije u datumu posete kineskog predsednika Srbiji! Ugovori i sporazumi koje donosi Si Điping unaprediće srpsku privredu! (VIDEO)

Vest dana je dolazak kineskog predsednika u Beograd. On će posetiti Francusku, Mađarsku i Srbiju. Zapadnim medijima najinteresantnija je njegova poseta Srbiji. Za osam godina ovo je njegova druga poseta našoj zemlji. Na današnji dan bombardovana je kineska ambasada u Beogradu, tako da ova poseta ima određenu simboliku i nimalo nije slučajno što je baš ovaj dan izabran. Na ovu temu u emisiji "Info dan" govorio je Ibro Ibrahimović, član GO SPS i advokat Pavle Staničić.

07.05.2024

16:29

JOŠ TV VESTI

Hronika

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!
rafal u prvog škaljarca

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!

U postupku koji se pred sudom u Turskoj vodi protiv 18 optuženih za organizaciju i učešće u ubistvu Jovana Vukotića, među kojima su Radoje Živković, rođak Radoja Zvicera vođe "kavačkog klana", kao i Milan Vujotić izveden je novi dokaz, izveštaj veštaka o GPS uređaju koji je postavljen ispod belog "opela" u kom je 8. septembra 2022. u Istanbulu ubijen navodni vođa "škaljarskog klana".

07.05.2024

17:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija