• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.12.2019

09:52

MILAN BORJAN JE NAJBOLJI GOLMAN LIGE ŠAMPIONA! Brojke ne lažu, a evo šta kažu!

Crvena zvezda

MILAN BORJAN JE NAJBOLJI GOLMAN LIGE ŠAMPIONA! Brojke ne lažu, a evo šta kažu!

Podeli vest

Golman Crvene zvezde Milan Borjan, uz Fernanda Musleru iz Galatasaraja, ima najviše odbrana u grupnoj fazi Lige šampiona - čak 35, naglašava trener golmana crveno-belih Dušan Gašić

- Borjan je ponovo dokazao da trenutno spada u red vrhunskih golmana. Njegova profesionalna posvećenost imponuje, a nivo odbrana u kontinuitetu mu daje poseban kvalitet. Brojke ne lažu, od 55 udaraca ka golu odbranio je 35, odnosno 64 odsto uspešnosti, a isti učinak po broju odbrana ima i Fernando Muslera iz Galatasaraja. Posebno je impozantno da je čak 41 udarac ka Milanu upućen iz šesnaesterca, uz dva penala, a UEFA u statistiku nije uračunala i pet odbranjenih jedanaesteraca iz Kopenhagena - ističe Gašić.

NE BIH VODIO SINA U ARAPSKI SVET! Borjan progovorio o statusu u Crvenoj zvezdi!

GLUPOSTI, NIJE REALNO DA ONI DOĐU! Terzić progovorio o pojačanjima, a "delije" u bedaku! Evo ko je daleko od Zvezde!

 

Zvezdin zamenik kapitena branio je na svih 14 mečeva u kvalifikacijama i grupnoj fazi Lige šampiona, a u pauzama je bio standardni čuvar mreže selekcije Kanade.

- Sem toga što pokazuje evropski nivo jer brani vrhunski u kontinuitetu, Milan poseduje neverovatnu moć adaptacije. I to ne samo kad govorimo o preletima kad igra za Kanadu, promenama vremenskih zona, džet-legu, već više na samu adaptaciju u takmičenjima u kojima smo igrali. Jedan nivo takmičenja je Superliga Srbije, drugi kvalifikacije u Ligi šampiona, a sasvim treća dimenzija je sama grupna faza elitnog takmičenja. U tom segmentu adaptacije, zahtevima igre, niovu kvaliteta protivnika, Borjan je pokazao prilagodljivost a samim tim i vrhunsku klasu.

Foto: Starsportphoto

 

 

Dobre pripreme pred Gold kup, zatim i svakodnevni rad kroz proces treninga, analize protivnika, kao i svake odigrane utakmice, Borjanu, ali i ostalim golmanima, daju mogućnost za konstatno napredovanje.

- Crvena zvezda ima odličan kvintet golmana, uz Milana tu su Zoran Popović, Nikola Vasiljević, Aleksandar Stanković i Miloš Gordić. Svi oni u toku trenažnog procesa napreduju, što je najvažnije zdrava su konkurencija. Borjan je branio na 16 mečeva Superlige, Popović na četiri i dve u kupu i bio druga opcija u svim evropskim mečevima. Pop ima iskustvo i mirnoću, svaku je priliku iskoristio. Vasiljević je bio na osam mečeva rezerva, šest u Superligi i dva u kupu, Stanković radi takođe veoma dobro, dok Gordić nastupajući za Dorćol ima i takmičarski kontinuitet. Na račun svih njim imam samo reči hvale za rad i ponašanje, velika su podrška u radu. Naš klub u golmanskom potencijalu ima kvalitet, iskustvo, ali i budućnost - uverava trener golmana našeg kluba.

(FOTO) UUUUH! OVA ŽENA GORI! Borjanova Sneža SPUSTILA GAĆICE i pohvalila se koliko je se*si!

ŠEFE, HVALA ZA SVE, BIO SI NAM KAO OTAC! Fudbaleri Zvezde utučeni, oglasili se Savić i Radonjić (FOTO)

 

LIGA ŠAMPIONA - GOLMANI

1. Muslera (Galatasaraj) 35 odbrana

1. Borjan (Crvena zvezda) 35 odbrana

3. Kolar (Slavija Prag) 29 odbrana

4. Giljerme (Lokomotiva Moskva) 27 odbrana

4. Onana (Ajaks) 27 odbrana

 

Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija