• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ognjen Borjanović

05.11.2020

14:07

(FOTO) KO JE NEBOJŠA MILOŠEVIĆ, ČOVEK KOJI JE RAZBIO LIBEREC, A VODIĆE ZVEZDU I PROTIV GENTA? Bio je asistent i Robiju, izgradio je mnoge Zvezdine "klince"! Jović, Grujić, Ristić...

Crvena zvezda

(FOTO) KO JE NEBOJŠA MILOŠEVIĆ, ČOVEK KOJI JE RAZBIO LIBEREC, A VODIĆE ZVEZDU I PROTIV GENTA? Bio je asistent i Robiju, izgradio je mnoge Zvezdine "klince"! Jović, Grujić, Ristić...

Podeli vest

Dejan Stanković neće moći da vodi ekipu Crvene zvezde ni na meču protiv Genta (četvrtak, 21.00, RTS 1, Arena 1), već će to raditi njegov asistent Nebojša Milošević, diplomirani profesor sporta, nekadašnji pomoćnik Roberta Prosinečkog i Nenada Lalatovića, koji je iznedrio mnoge Zvezdine talente

Sama činjenica da je Nebojša Milošević radio za neke od omiljenih trenera novije Zvezdine istorije, Roberta Prosinečkog, Nenada Lalatovića,  a sada i Dejana Stankovića jasno pokazuje da poseduje pre svega ljudske, a potom i profesionalne kvalitete! 

Foto: Starsportphoto

Milošević je diplomirao za profesora sporta na Fakultetu za sport i fizičko vaspotanje, Univerziteta u Beogradu, takođe ima trenersku UEFA/Pro licencu i 21 godinu trenerskog posla. Na startu karijere bio je trener i sekretar omladinske škole FK Milicionar, potom je otišao u FK Železnik gde je bio direktnor omladinskog pogona. Preselio se tada u drugi deo Beograda pošto je preuzeo Radnički sa Novog Beograda ali pored funkcije trenera bio je ponovo direktor omladinske škole. Jasno je Miloševića odlikuje odlična saradnja sa mladim igračima, što potvrđuje i u Crvenoj zvezdi. 

Foto: Starsportphoto

Nakon Novog Beograda, Milošević seda na klupu Zemuna, ali se tamo nije mnogo zadržao pošto je postao asistent Robertu Prosinečkom u Zvezdi 2010. na 63 zvanične utakmice bio je Prosinečkom desna ruka. Kada je Robert Prosinečki podneo ostavku preuzima BSK Borču, a kasnije i Rad. Sa Robijem Zvezda je osvojila trofej namenjen prvaku kupa Srbije. 

Foto: Starsportphoto

Slaviša Stojanović preuzeo je Zvezdu 2013. godine ta sezona za crveno-bele bila je veoma turbulentna, pošto su u ranoj fazi ispali iz kvalifikacija za Ligu Evrope, potom su poraženi od Javora na startu domaće lige, ali je pobeda nad Partizanom u finišu jesenjeg dela šampionata malo trgla Zvezdu. Pod palicom Stojanovića Zvezda je ponovo postala prvak države nakon dugih sedam godina posta. 

Ipak, nakon tako sjajne godine kako to obično biva stigla su tmurna vremena. Klub nije imao novca, pa su odlučili da se okrenu produktima iz omladinske škole. Nenad Lalatović postao je trener, a prvi asistent bio mu je upravo Nebojša Milošević.

Foto: Starsportphoto

Nije te sezone Zvezda odbranila titulu, ali je promovisala ogroman broj mladih igrača, Luku Jovića, Predraga Rajkovića, Vukašina Jovanovića, Mihaila Ristića, Marka Grujića, a u svemu tome učestvovao je Nebojša Milošević.

Foto: Starsportphoto

Milošević se nakon toga ponovo posvetio "solo" karijeri pa je ponovo preuzeo Zemun, potom Radnik iz Bijeljine, pa El Gounu iz Egipta. 

Foto: Starsportphoto

Ipak, kada je Dejan Stanković postao šef stručnog štaba Crvene zvezde, Nebojša Milošević je ekspresno vraćen u srpski klub! 

Foto: Starsportphoto

U međuvremenu bio je pomoćni trener u reprezentaciji Srbije do 21 godine. 

Foto: Starsportphoto

Tokom mandata kao pomoćnik u Zvezdi, crveno-beli uvek su igrali atraktivan i moderan fudbal, sa mnogo golova, a tako je i sada. Tokom drugog kola grupne faze Lige Evrope, Dejan Stanković nije imao pravo da vodi utakmicu zbog crvenog kartona, pa je Milošević vodio tim i Zvezda je upisala najveću pobedu u grupnoj fazi evropskih takmičenja u novijoj istoriji.

Večeras, kada crveno-beli budu dočekali Gent, Milošević će ponovo voditi tim, a zvezdaši se nadaju da će biti isto uspešan kao i prethodni put. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija