• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.11.2021

09:20

SVE MOGUĆNOSTI NA JEDNOM MESTU! Evo šta treba Zvezdi za prolaz u nokaut fazu Lige Evrope

Starsportphoto

Crvena zvezda

SVE MOGUĆNOSTI NA JEDNOM MESTU! Evo šta treba Zvezdi za prolaz u nokaut fazu Lige Evrope

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde su u dve utakmice protiv Midtjilanda osvojili samo jedan bod i tako prilično sebi zakomplikovali život u Ligi Evrope

Šampion Srbije je jednom pobedom u ta dva okršaja mogao znatno sebi da olakša put ka nokaut fazi Lige Evrope, ali to nije bio slučaj.

Prema tome, posle poraza od Danaca u Beogradu i nove pobede Brage nad Ludogorecom Zvezda je ostala bez liderske pozicije na tabeli grupe F, a i drugo mesto je sada pod upitnikom.

Naime, dva kola pre kraja, Braga je prvoplasirana na tabeli sa devet bodova, Crvena zvezda je osvojila sedam, Midtjiland pet, a Ludogorec jedan.

Foto: Starsportphoto

Milan Pavkov i Mirko Ivanić posle poraza od Midtjilanda

Ono što ne ide na ruku crveno-belima je to da im čak ni pobeda nad Ludogorecom u Beogradu u narednom kolu možda neće osigurati plasman u nokaut fazu, mada će to zavisiti od rezultata na utakmici Midtjilanda i Brage u Danskoj. Hipotetički, ako Danci pobede u obe preostale utakmice, a Braga savlada Crvenu zvezdu u poslednjem kolu, šampion Srbije bi i pored trijumfa nad Bugarima morao da pređe u Ligu konferencija na proleće.

Sa druge strane, pobedom nad Ludogorecom bi Zvezda obezbedila prolaz dalje ukoliko Midtjiland ne pobedi Bragu, a onda bi crveno-beli i Portugalci u poslednjem kolu međusobno igrali za prvo mesto i direktan plasman u osminu finala, odnosno preskakanje šesnaestine finala.

Takođe, treba napomenuti da i dalje postoji šansa da Zvezda skroz ostane bez evropskog proleća. Ukoliko bi Ludogorec ostvario dve pobede, Zvezda dva poraza, a Midtjiland pobedi Bragu, Bugari bi imali isti broj bodova sa beogradskim timom. U tom slučaju bi bilo bitno i kojim rezultatom je Ludogorec pobedio Zvezdu u Beogradu, zbog međusobnog skora, a ako bi on bio isti, gledala bi se ukupna gol-razlika.

Liga Evrope, grupa F

5. kolo, 25. novembar

18.45 Crvena zvezda - Ludogorec

18.45 Midtjiland - Braga

6. kolo, 9. decembar

21.00 Braga - Crvena zvezda

21.00 Ludogorec - Midtjiland

Standings provided by SofaScore LiveScore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
djole

pre 2 godine

koga briga ako nas izbace na par godina ,sledi gašenje

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija