• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.11.2021

20:41

NEVASPITANO NAVIJANJE POKVARILO JE KOMPLETNU SLIKU! Čović ZAŠTITIO Obradovića od POGRDNOG SKANDIRANJA!

Starsportphoto

Crvena zvezda

NEVASPITANO NAVIJANJE POKVARILO JE KOMPLETNU SLIKU! Čović ZAŠTITIO Obradovića od POGRDNOG SKANDIRANJA!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan u prvom ovosezonskom derbiju

Iako je meč Crvene zvezde i Partizana najavljiavan kao veliki meč, na jednu loptu, četa Dejana Radonjića potpuno je "pokvarila" užitak i pregazila najvećeg rivala u Pioniru. Za većinu je sigurna partija crveno-belih bila veliko iznenađenje, ali ne i za Nebojšu Čovića koji je očekivao pobedu.  

- Očekivali smo pobedu u derbiju. Crvena zvezda ima svoj sistem koji je već deset godina postavljen i u kontinuitetu dobro radimo. Imali smo promene trenera, Radonjić je u drugom mandatu tu već drugu sezonu. Koncipirali smo tim za velike izazove u ABA ligi, domaćem prvenstvu i, naravno, u Evroligi, koja je izuzetno naporna i sa teškim kalendarom takmičenja. Imali smo dosta više teških utakmica u odnosu na Partizan od početka sezone, ali Partizan je tim koji će rasti. Željko će tim još oblikovati. Nama nije bilo opterećenje to što je Željko Obradović, koga vrlo poštujemo, došao u Partizan. Cenimo ga na osnovu rezultata u i van košarke, imao sam prilike sa njim da radim, poznajem njegov sistem rada… Zvezdin sistem nije koncipiran tako da se mi nekoga plašimo, mi imamo vrlo jasnu strategiju, hrabrost i iskustvo. Ono što je važno jeste da euforija posle sinoćnje pobede nestane, da mi čvrsto stojimo na zemlji, ovo je tek početak - rekao je Nebojša Čović. 

Foto: Starsportphoto

Prvi čovek Crvene zvezde pričao je i o uvredama na račun Željka Obradovića. Prisetio se Čović i meča protiv Fenerbahčea kada je srpski trener bio besan zbog skandiranja sa tribina. 

- Atmosfera je bila sjajna, s tim što nije bilo potrebno to nevaspitano navijanje. To se vuče još od one utakmice Crvena zvezda – Fenerbahče. Mislim da je napravljena atmosfera previše naduvanog balona uoči duela sa Partizanom. Mi smo se dogovorili da smirimo situaciju, Radonjić i ostali su reagovali na skandiranja. Mi to nikada nismo podržavali. Niti za igrače, niti za trenera, niti za porodice ljudi, što se dešavalo na utakmici Partizan – FMP. Tada je Željko odreagovao gestikulacijama - objasnio je prvi čovek Zvezde. 

Dotakao se Čović i selekcije tima koja je ponovo okrenuta odbrani. 

- Još kada je 2011. godine došao Kari Pešić, mi smo se tada dogovorili da Zvezdina igra i koncepcija moraju da se zasnivaju na odbrani. A to znači da primimo koš manje. I svi treneri koji su bili kod nas su tu koncepciju i strategiju postavili. Tako je i sada. Videli ste da je odbrana čelična. Na osnovu nje skautiramo igrače. Zbog velike potrošnje u fazi odbrane neki igrači deluju umorno, najviše nam je istrošen plejmejker. Poštede nema, Volters se bori, baca se po parketu. On konstantno igra preko 20 minuta već nekoliko utakmica unazad. Radonjić je sa stručnim štabom napravio dobru kompoziciju, nastavićemo taj koncept jake odbrane da guramo i gledaćemo da što više igrača iz naših mlađih pogona ubacimo. Ali, da smo sezonu krenuli samo sa mladim igračima, niko vam ne bi tolerisao skor 0-7. Od Zvezde se očekuje rezultat ma kakva da je i ma s kim da igra. I mi taj koncept moramo da poštujemo, to je filozofija kluba u svim sportovima u kojim učestvuje - objašnjava Nebojša Čović. 

Foto: Starsportphoto

Za kraj, Čović je rekao da je Dragan Stojković Piksi ravi čovek na pravom mestu, odnosno selektor koji je bio potreban Srbiji. 

- Bio sam izuzetno srećan posle sinoćne pobede, nije se postavljalo pitanje hoćemo li pobediti, a veoma sam srećan zbog uspeha fudbalske reprezentacije Srbije. To vam je kad dovedete pravog čoveka, a to Piksi jeste. Sada treba biti oprezan. Ovde kada gurate kamen uz brdo, mnogi vas gađaju - podvukao je Čović. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17