• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.02.2022

13:07

BIĆE PAKLENA ATMOSFERA NA MARAKANI, ŽELIMO DUPLU KRUNU! Zvezdin štoper ZAGRMEO pred "večiti derbi"!

Starsportphoto

Crvena zvezda

BIĆE PAKLENA ATMOSFERA NA MARAKANI, ŽELIMO DUPLU KRUNU! Zvezdin štoper ZAGRMEO pred "večiti derbi"!

Podeli vest

Štoper Crvene zvezde Strahinja Eraković govorio je o očekivanjima pred sutrašnji "večiti derbi"

Centralni sportski događaj ovog vikenda bez sumnje biće večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana. Dugo godina susret dva najtrofejnija srpska kluba nije imao težinu i veličinu kao nedeljni, a i crveno i crno-beli imaju ogromna očekivanja pred meč na Marakani. 

Mladi štoper Crvene zvezde Strahinja Eraković istakao je da je pobeda u derbiju imperativ kako bi se ispunio ovosezonski cilj, a to je dupla kruna!

- Očekivanja su uvek na najvišem nivou kada se nosi Zvezdin dres. Predstavljamo na terenu najveći klub na ovim prostorima i jasno je šta se od nas očekuje. Veoma smo motivisani pred večiti derbi, pogotovo jer smo svesni ciljeva koje smo jasno postavili na početku sezone. Želimo duplu krunu - rekao je Eraković za "Sportklub". 

Kao Zvezdino dete, mladi štoper je u karijeri mnogo puta igrao protiv ljutog rivala, a iz mečeva sa Partizanom ima samo pozitivna iskustva. 

- Ne pravim evidenciju kada je u pitanju lični učinak. Naravno da se pamte velike pobede, pa samim tim izuzetno dragi mečevi za mene jesu prošlogodišnja dva večita derbija koja su odigrana na našem stadionu gde smo trijumfovali u prvenstvu i finalu Кupa Srbije. Takođe, pobeđivao sam večitog rivala i u mlađim kategorijama - jasan je štoper crveno-belih. 

Aktuelni šampion Srbije pred "večiti derbi" zaostaje pet bodova za Partizanom. Ipak, Eraković smatra da je prednost dostižna budući da nas do kraja sezone očekuje još jedan susret crveno i crno-belih. 

- Titula je veoma značajna za klub i navijače, svima su nam veoma dragocene i one se broje. Treća zvezdica je prišivena iznad našeg grba, a bilo bi lepo da uspesima u narednim godinama doprinesemo tome da bude dodata i četrvrta. U zaostatku smo pet bodova trenutno, ali je ta razlika realno dostižna. Pored ovog derbija koji sledi, očekuje nas još jedan, a ima još mnogo utakmica do kraja prvenstva gde može dosta stvari da se izmeni kada je u pitanju stanje na tabeli. Svaka naredna utakmica je za nas finale - ističe mladi reprezentativac Srbije. 

Foto: crvenazvezdafk.com

Tokom zimskog prelaznog roka Marakanu je napustio Miloš Degenek, a uprava i stručni štab rešili su da šansu pored Aleksandra Dragovića dobije upravo Strahinja Eraković. 

- Ovo je san svakog mladog fudbalera koji je prošao sve kategorije u Omladinskoj školi Crvene zvezde. Preći ceo taj put i stići do prvog tima, igrati evropske utakmice i nositi kapitensku traku je najlepši osećaj, a uz sve to pisati nove stranice Zvezdine istorije. Pozitivna trema uvek postoji, ali kada se zakorači na teren veliki je fokus na igru i dešavanja na travnatoj površini - ističe Eraković. 
 
Večiti derbi igra se u nedelju od 18 časova na Marakani, a samo prvog dana prodaje otišlo je preko 20.000 karata što najavljuje pravi spektakl na našem najvećem stadionu. 

- Uvek kada igramo na našem terenu, kao i na ”strani”, dolazi veliki broj navijača koji su uvek naš dvanaesti igrač. Pročitali smo svi da je već prodato preko 20.000 ulaznica nedelju dana pred derbi što nas raduje jer nagoveštava da će biti pakleno dobro navijanje. Navijači uvek naprave sjajnu atmosferu, a naročito kad je večiti derbi u pitanju koji važi za jedan od najvatrenijih fudbalskih okršaja na svetu - podvukao je Eraković. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17