• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.03.2022

17:03

NA MARAKANI UBEĐENI U PROLAZ! Stanković pred METALAC govorio samo o REVANŠU protiv Rendžersa!

Starsportphoto

Crvena zvezda

NA MARAKANI UBEĐENI U PROLAZ! Stanković pred METALAC govorio samo o REVANŠU protiv Rendžersa!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde gostuju Metalcu u ponedeljak od 16 časova u 27. kolu Superlige Srbije

Izabranici Dejana Stankovića nakon teškog gostovanja u okviru Lige Evrope idu na noge Metalcu iz Gornjeg Milanovca. Ekipa jeste umorna, ali trener crveno-belih ističe da niko od igrača nije tražio odmor. 

- Niko od igrača nije tražio odmor, momci su spremni i dobro izgledaju. Istrošili su se, ali je to sve regulisano. Dobro smo odmorili i dobro smo spremili utakmicu, tako da nema izostanaka na našu sreću. Nema razloga da odmaramo Borjana, spreman je. Bio je malo prehlađen, ali ništa strašno. Tako da je Borjan na golu sutra sigurno - počeo je Stanković.

Trener crveno-belih ističe da Zvezda ima imperativ pobede protiv Metalca, ali da će najvažnije biti da nametnu svoj ritam. 

- Uvek je dobro kada iz prve dve šanse postigneš gol, “slomiš” otpor protivnika odmah na početku, ali utakmica traje 90 minuta. Imamo snage da nametnemo naš ritam, izaći ćemo najjače što možemo, da li će to biti u 15, 25 ili 17 minutu, bitno nam je zadržimo odnos koji smo imali u prethodnih par utakmica, taj ritam, i da se “kući” vratimo sa tri boda. Sigurno da je Stuparević najveća pretnja, neko ko ima iskustva, dobar špic, talentovan, kako on tako i ekipa Metalca cela. Borba za opstanak je kod njih, tako su im bodovi veoma važni. Gledaćemo da anuliramo sve njihove dobre strane - dodao je trener crveno-belih. 

Nažalost, Zvezda u Gornji Milanovac stiže nakon teškog poraza od Glazgov Rendžersa u okviru prvog meča osmine finala Lige Evrope. 

- Sigurno kad gledamo rezultat to su teški porazi, ali komentarišem samo Crvenu zvezdu. Ko je gledao utakmicu mogao je da vidi, možda smo trebali da izgubimo, ali ne tim rezultatom po prikazanoj igri i time kako smo se borili. Zaslužili smo barem jedan ili dva gola. Sada razmišljamo o prvenstvu, kada završimo Metalac imaćemo tri dana da spremimo utakmicu. Nadam se da ćemo biti pravi, kao što smo bili u prvom meču, da ispravimo greške koje se tiču prekida za i protiv. To je jedino o čemu smo pričali i damo više značaja nego što smo dali. Mislim da je posle puta kada smo stigli u pet ujutru iz Glazgova, pomeranje za jedan dan dobro došlo našoj ekipi. Zahvalio bih se svima koji su izašli u susret, iza nas je putovanje, utakmica, stres, pomerili smo za jedan dan, ništa strašno - ističe Stanković. 

Foto: Starsportphoto

Iako Policajci imaju ogromnu prednost posle prvog meča, Stanković veruje da Zvezda može do preokreta i prolaska u narednu fazu Lige Evrope. 

- Pred punim stadionom, to je ono što sam izjavio u Škotskoj, ovoga puta bih baš voleo da im pokažemo kako to “grmi” i kako je teško igrati kod nas. Verujem da će stadion biti pun, a to menja dosta stvari. Uvek sam ponavljao da je Zvezdin navijač dvanaesti igrač na terenu stopostotno i od toga ne odustajemo. 3:0 je veliki rezultat, ali mi smo tamo uspeli da postignemo tri gola, promašimo penal i imamo dve do tri zaista dobre šanse. Dali su nam nešto, popustili pred našim naletima. Glupo bi bilo da spustimo gard, predamo se unapred, to sigurno nećemo uraditi. Uz pomoć punog stadiona sve je moguće. Videli ste i sami, jeste bio poraz. Da se ne ponavljam sada 50 puta. Igrom smo zadovoljni, ali nismo sitnicama. Prekid, promašen penal, slabo izvođenje prekida to su sitnice tehničke prirode koje mogu da se poprave. Možemo to da ispravimo, nisam nezadovoljan i nismo klonuli duhom, naprotiv - siguran je Dejan Stanković. 

Nakon što je Katai promašio penal u Glazgovu, centarfor našeg tima prema rečima Dejana Stankovića će preuzeti odgovornost izvođenja najstrožije kazne.
 
- Sigurno će sada Ohi šutirati penale, to je ozbiljna “boljka” ako je penal 50 posto, onda zamislite koji su to statistički problemi. Nadam se da će u budućnosti naši igrači biti mirniji. Treba mirno na dođu na loptu i da daju gol, tako da će Ohi sada verovatno šutirati penale - zaključio je Stanković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija