• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.05.2022

11:36

TUGA NA MARAKANI! Preminula Zvezdina legenda! Dao je HET-TRIK u polufinalu Kupa šampiona!

FK Crvena zvezda

Crvena zvezda

TUGA NA MARAKANI! Preminula Zvezdina legenda! Dao je HET-TRIK u polufinalu Kupa šampiona!

Podeli vest

Legendarni fudbaler Crvene zvezde Stevan Ostojić preminuo je u 82. godini

Prestalo je da kuca srce Stevana Ostojića, legendarnog fudbalera Crvene zvezde, koji je jedini postigao het-trik za Zvezdu u polufinalu Kupa evropskih šampiona.

Bilo je to protiv grčkog Panatinaikosa 1971. godine, kada je pružio i najbolju partiju u crveno-belom dresu.

Ostojić je ostavio dubok trag na Marakani, gde je igrao u dva mandata. Najpre u periodu od 1966. do 1970, da bi se posle osam meseci provednih u Monaku vratio na Topčiderkso brdo i do 1973. nosio crveno-beli dres. U njemu je na 277 utakmica postigao 156 golova, što je sjajan učinak.

Za Zvezdom je osvojio dve titule i dva kupa, a osim na Marakani, igrao je fudbal još za OFK Suboticu i niški Radnički, dok je u inostranstvu branio boje turksog Fenerbahčea i američkog San Hozea.

Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je dve utakmice, ali se posle igračke karijere posvetio trenerskom poslu i u Zvezdi pomagao Branku Stankoviću, da bi kasnije samostalno vodio crveno-bele. Još je sedeo na klupama Spartaka iz Subotice i Trepče iz Kosovske Mitrovice.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija