• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.08.2022

08:10

ČOVIĆ PROGOVORIO O TEU, BESAN JE ZBOG JEDNE STVARI: Otvorena je pandorina kutija, urađeno je trapavo i pogrešno! Samo im štetimo...

stoc/srđan stevanović/pixels

Crvena zvezda

ČOVIĆ PROGOVORIO O TEU, BESAN JE ZBOG JEDNE STVARI: Otvorena je pandorina kutija, urađeno je trapavo i pogrešno! Samo im štetimo...

Podeli vest

Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović prokomentarisao je odluku da selektor Svetislav Pešić da se odrekne pomoći Miloša Teodosića pred predstojeće kvalifikacije za Svetsko prvenstvo i šampionat Evropr

Nebojša Čović je tokom gostovanja u jutarnjem programu RTS-a istakao da je način na koji je sve urođano loš.

- Miloš je naš proizvod, proizvod FMP-a, sa Pešićem sam isto puno radio, što u nacionalnim selekcijama i Zvezdi. Nije nam to trebalo, način na koji je to urađeno je loš. Ali, selektor ima sva prava, treba da se setimo i da su neke naše selekcije sa sjajnim igračima, 2000. 2004. i 2005. godine zavšavale loše. I Teo i Kari su veoma iskusni. Trebalo je njih dvojica da samo to "ispeglaju", ali čuo sam da će Pešić da se oglasi u ponedeljak - kazao je Čović i nastavio.

Foto: Starsportphoto

 

- Ono što me nervira je da u tabloidima pravimo nestabilnost i lošu atmosferu, ovaj nije dobar sa ovim... Molio bih ljude da se primire, iako je egzotična tema, ali time ćemo napraviti samo štetu. Svi treba da budemo uz reprezentaciju i da napravimo što bolji rezultat. Dajte da im pomognemo, a nećemo im pomoći, ako raspredamo po štampi celu tu priču. Način na koji je urađeno je trapav i pogrešan i time je otvorena pandorina kutija - poručio je Čović.

Foto: Starsportphoto

Miloš Teodosić

Čović kaže da je dobro što se Nikola  Jokić vratio u reprezentaciju, ali da nju ne čini samo jedan igrač.

- Reprezentaciju nikada ne čini jedan igrač, a svaka ima svoju zvezdu, ali mora da ima 12 igrača koji imaju svoju hemiju. Dobro je da se Jokić vratio, kao i neki drugi. Moramo da vratimo kult reprezentacije. Važno je da odete na draft i u NBA, ali i da razmislite da ste potekli iz ove zemlje, imate obavezu prema njoj. Neki toga treba da se prisete - zaključio je prvi čovek Crvene zvezde.

Odluka selektor da precrta kapitena izazvala je brojne reakcije u košarkaškoj javnosti, neki veličaju hrabrost Svetislava Pešića, a neki ga kritikuju zbog toga što je Teo, kako kažu, i dalje jedan od naših najboljih igrača. Pominje se sukob zbog nediscipline, a navodno je razlog zbog kojeg je Pešić odlučio da otpiše Teodosića  to što mu se ne uklapa u koncepciju tima. Zvanične potvrde Košarkaškog saveza Srbije nema, a moralo bi da usledi obrazloženje krajnje iznenađujuće odluke da dugogodišnji kapiten otpadne u ranoj fazi priprema nacionalnog tima. S druge strane, Teo se od Orlova oprostio žurkom, kojoj su prisustvovali Nikola Jokić, Nikola Kalinić, Vasa Micić, Nemanja Nedović...

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Penzionerj

pre 1 godinu

Pešić je najuri kvalitetnog igrača zbog Jovića koji je jedva prihvatio da igra za Srbiju a plašio se Teodosića jer bi bio bolji usvemu. Dali je Pešiću munuto u džep.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija