• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.08.2022

07:34

ISPLIVALA ISTINA! Zbog ovoga je Miloš Teodosić izbačen iz reprezentacije!

Starsportphoto

Košarka

ISPLIVALA ISTINA! Zbog ovoga je Miloš Teodosić izbačen iz reprezentacije!

Podeli vest

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić precrtao je ni manje ni više nego kapitena Miloša Teodosića (35) i šokirao naciju, a pojavili su se novi detalji

Čuveni plejmejker napustio je pripreme u Staroj Pazovi, neće biti u konkurenciji za kvalifikacione mečeve za Svetsko prvenstvo naredne godine, a propustiće i Evropsko prvenstvo od 1. do 18. septembra u Pragu i Berlinu.

Nedisciplina

Takođe, Teodosić je napravio žurku nakon izbacivanja iz reprezentacije, na kojo su bili i njegovi saigtači iz reprezentacije, Vasilije Micić, Nikola Jokić, Nikola Kalinić....

Foto: Starsportphoto

Svetislav Pešić ne toleriše nedisciplinu

Izgleda da je ipak sukob sa selektorom Pešićem razlog zašto je kapiten otpisan. Kako prenosi Kurir ključni problem jeste činjenica da Vasilije Micić i Miloš Teodosić ne funkcionišu zajedno, što se videlo na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre. Pored toga, došlo je i do kršenja discipline, što Pešić ne toleriše, njega ne znanima što je u pitanju bio kapiten Srbije.

- Satnicu, koja je propisana svim igračima u državnom timu, a tiče se perioda za spavanje, Teodosić nije poštovao. Posle razmišljanja i konsultacija sa preostalim članovima stručnog štaba Pešić je presekao i saopštio Teu da na njega ne računa u nastavku priprema. Ako je neko kapiten, to ne znači da za njega ima poputa. Naprotiv, on treba da bude ispred svih i primer svima   - navodi pomenuti izvor. 

RASPORED SRBIJE

PRIJATELJSKI MEČEVI
13. avgust Crna Gora
17. avgust Slovenija
19. avgust Italija

KVALIFIKACIJE ZA SP
25. avgust Grčka
28. avgust Turska

EVROPSKO PRVENSTVO
1-18. septembar

Selektor Pešić je za Informer rekao da će pričati o svemu.

- Znate kako, pričaću o tome, ali kada dođe vreme.

Selektor Pešić je nedavno pričao da za tim Srbije ni u jednom slučaju neće igrati 12 najboljih, pa čak i napomenuo da mu dvostruki MVP NBA lige Nikola Jokić nije najvažniji igrač.

- U ekipi će biti 12 igrača koji će najbolje činiti tim, a ne 12 najboljih po imenima. Primera radi, gde god da dođem, prvo me pitaju za Jokića. Meni to ne smeta, ali jedan igrač ne može da donosi pobede. Međutim, jedan igrač može da rasturi grupu. Ne kažem da će Jokić da rasturi ekipu, jer je jako lepo vaspitan i fin mladić, ali pitanje je kako će ostali da igraju. Mi znamo da je košarka kolektivni sport. Niko me nije pitao hoće li Kalinić da igra, a on mi je najvažniji igrač reprezentacije - govorio je nedavno Pešić, kada je objasnio svoju trenersku filozofiju.

 

Pogledajte i kako je Miloš Teodosić sa saigračima slavio nakon što je napustio reprezentaciju u Staroj Pazovi.

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sale

pre 1 godinu

Ametarski se poneo i zaslužuje da bude izbačen na kraju karijere.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17