• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

08.09.2022

09:34

"MONAKO MORA PASTI NA MARAKANI" Crvena zvezda počinje takmičenje u Ligi Evrope!

Starsportphoto

Crvena zvezda

"MONAKO MORA PASTI NA MARAKANI" Crvena zvezda počinje takmičenje u Ligi Evrope!

Podeli vest

Srpski šampion večeras (RTS 2, Arena 1 premijum) na svom stadionu protiv nekadašnjeg prvaka Francuske započinje takmičenje u grupnoj fazi Lige Evrope, gde će imati za cilj da još jednom prezimi na međunarodnoj sceni.

Padali su na "Marakani" evropski velikani, učinićemo sve da padne i Monako, poručuje trener Crvene zvezde Miloš Milojević (39)! 

Zadatak će biti znatno teži nego prošle sezone, pre svega zbog žreba koji nije bio naklonjen Beograđanima. Osim Monaka, Zvezda će se za evropsko proleće boriti sa turskim Trabzonom i mađarskim Ferencvarošem. Prvi rival je ujedno i favorit za prvo mesto u grupi sa timom koji vredi čak 342 miliona evra.

Pritisak

Stvorila se atmosfera ako ne damo tri ili četiri gola da je to loše
Aleksandar Pešić


Remi nije dovoljan

Ipak, trener Zvezde Miloš Milojević kaže da se ne plaši renomiranog rivala i bez zadrške poručuje da ide na tri boda.

- Monako je u sjajnoj formi, igra u fizički zahtevnoj ligi, igrali su nerešeno sa PSŽ-om, ali nisu vanzemaljci. Uz disciplinu i naš kvalitet verujem u dobar rezultat. Padali su ovde na "Marakani" mnogo jači timovi od Monaka. Da bismo ih savladali, potrebno nam je 90 i više minuta kvalitetne igre. Sada kad me pitaju ljudi pre meča, ne bih pristao na remi. Idemo na tri boda, to je cilj Crvene zvezde u svakoj utakmici - poručuje Milojević.

Zvezda je u evidentnom padu forme, što pokazuju i rezultati u poslednje vreme. Vezala je dva remija u prvenstvu protiv Partizana i TSC-a, uz vrlo skromnu igru, naročito u derbiju. Milojević odbija da prizna da je srpski šampion trenutno u krizi.

- Protiv TSC igra nije bila slaba, ali nisam zadovoljan kad ne pobedimo. Ne opravdavam sebe, ali ne znam otkad je 1:1 protiv Partizana na njihovom terenu neuspeh. Još je Partizan bio defanzivno orijentisan. Imamo ekipu za koju se do pre 20 dana pričalo da je najbolja od generacije 1991, a sada neko postavlja pitanje da li smo dobri. Verujem da jesmo, da je drugačije, bio bih na nekoj plaži, ne ovde - kaže Milojević.

Foto: Starsportphoto

 



Mladi stručnjak, koji je juče obelodanio imena novih saradnika u stručnom štabu (pogledajte okvir), veruje da ekipa može da prezimi u Ligi Evrope.

- Ako pobedimo, biće nam potrebno još sedam ili osam bodova da bismo prošli dalje. Zato ne smatram da je jedna utakmica prekretnica u sezoni. Posle Monaka imamo Novi Pazar, pa Trabzon i ideja je da idemo meč po meč. Znam gde su mane Monaka, loše se snalaze kada treba da diktiraju igru i na defanzivnim prekidima, ali da ne otkrivam sve - dodaje Milojević.

Budimo realni

Napadač Aleksandar Pešić je, s druge strane, nezadovoljan odnosom javnosti prema ekipi s "Marakane".

Foto: Starsportphoto

 



- Stvorila se atmosfera ako ne damo tri ili četiri gola da je to loše. Remi u derbiju je takođe loš rezultat, pa verujem da neće biti dobro ni ako odigramo nerešeno sa Monakom. Treba da budemo malo realni. Novinari kad pogreše, pocepaju papir i napišu tekst ponovo, a mi taj luksuz nemamo. Hajde da nas malo svi podrže kada ne ide dobro - žali se napadač Beograđana.
 

LIGA EVROPE


H GRUPA

1. kolo

Četvrtak

Crvena zvezda - Monako 21.00
Trabzon - Ferencvaroš 21.00


Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zoran

pre 1 godinu

E ako budu igrali kao na derbiju i zadnjoj utakmici bit će 5 komada a onda i uprava trener i Tereza treba da idu iz zvezde

NEBOJŠA

pre 1 godinu

французи ће пасти једино ако сакупљачи лопти буду давали голове а терза и мркела буду играли на бековским позицијаа.ТРЕЕР СА ТИМ НЕМА НИКАКВЕ ВЕЗЕ.он је на ово срање дошао а није га направио.пустите човека да ради !!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija